
Recepty z vydání
Zapečené brambory s lososem
Pouze pět hlavních ingrediencí. Lososa můžete nahradit tuňákem.
Kuře v papírovém balíčku
Příprava v mikrovlnce. Přesné načasování. Jídlo, které zvládne každý.
Florentinská pizza
Potřebujete šest surovin (a nic víc). Zajímavé zpestření pro vegetariány.
Vejce zapečená v rajských jablíčkách
Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři...
Guacamole
Možná, že momentálně vaříte jen pro sebe. To ale přece ještě neznamená, že byste se měli odbývat! Naopak – máte...
Lahůdková rajská polévka
Aby měla skutečně rajskou chuť, měla by být z opravdových rajských jablíček, a to oloupaných. Jenom pak se totiž dužina...
Zprudka opečené vepřové panenky s cibulkami
Šťavnaté masíčko s vypečenou kůrčičkou...
Lívance s borůvkami a medovou omáčkou
Kypré a voňavé lívance, které vám doslova prozáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě,...
Řecký salát
V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká ‚venkovský‘. Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby bylo do...
Cuketové placičky
Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky, nebo osmažit jednu...
Banánový chlebíček
Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert.
Bagety se sýrem šunkou a brusinkami
Jemná šunka v kontrastu s pikantními brusinkami – to je vyloženě neobvyklá, ale lahodná kombinace...
Obložená bageta z azurového pobřeží
Specialita známá jako ‚pain bagnat‘ neboli ‚vykoupaný chleba‘ vám poslouží jako ideální letní...
Jemná chřestová polévka
Krémová chřestová polévka je absolutně klasickou partií, kterou je ovšem možné rozehrát několika směry.
Bílý chřest
Tak tohle je přímo oslava jednoduchosti! Křehké stonky přelité horkým zlatým máslem je sama o sobě dokonalá ...
Dokonalá milionářská vejce s chřestem
Spojení mladého zeleného chřestu se žloutkem je tak neodolatelné, že se tato snídaně zařadila do kategorie...
Koláč se sýrovým krémem
Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je ale díky sýru...
Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou
Oblibu pečených brambor nemůže nic změnit – pikantní zakysaná smetana ji ale určitě ještě zvýší...
Salát z bílých fazolí a rajčat
Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.
Zelené fazolky s česnekem a mátou
Máta dodá kombinaci česneku a fazolek neobvyklý svěží tón. Čerstvé zelené fazolky, které jsou základem salátu, mají...
Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem
Dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen...
Aromatické kuře na studeno
Servíruje se studené, proto si ho rozhodně připravte v předstihu. Maso ovšem porcujte až v den D.
Vietnamské letní závitky
Průhledné balíčky z rýžového papíru jednoznačně patří k vietnamské klasice. Kromě letních závitků existují i jarní (u...
Bešamel
Bešamelem se v kuchyni otevírá cesta k mnoha dalším jídlům. Nejenže máte základ pro rozličná suflé a omáčky, které...
Koblihy domácí
Bezkonkurenční rodinný recept naší čtenářky Jaroslavy Nuslové. Milujeme ho!
Přidat komentář