Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2004/6

Apetit 6/04

Recepty z vydání

Vlahý krevetový salát s rýží

Expresní jídlo, které si zamilujete

Zapečené brambory s lososem

Pouze pět hlavních ingrediencí. Lososa můžete nahradit tuňákem.

Vepřové kotlety na špenátových lístcích

Jídlo z jedné pánve. Myčka může zahálet.

Kuře v papírovém balíčku

Příprava v mikrovlnce. Přesné načasování. Jídlo, které zvládne každý.

Florentinská pizza

Potřebujete šest surovin (a nic víc). Zajímavé zpestření pro vegetariány.

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři...

Guacamole

Možná, že momentálně vaříte jen pro sebe. To ale přece ještě neznamená, že byste se měli odbývat! Naopak – máte...

Minipizza

Pizza v rekordním čase

Filé po italsku

Křehké a šťavnaté filé s italskou duší...

Lahůdková rajská polévka

Aby měla skutečně rajskou chuť, měla by být z opravdových rajských jablíček, a to oloupaných. Jenom pak se totiž dužina...

Zprudka opečené vepřové panenky s cibulkami

Šťavnaté masíčko s vypečenou kůrčičkou...

Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

Kypré a voňavé lívance, které vám doslova prozáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě,...

Řecký salát

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká ‚venkovský‘. Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby bylo do...

Cuketové placičky

Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky, nebo osmažit jednu...

Banánový chlebíček

Vláčný, nepříliš sladký a rychle upečený chlebíček, to je ten nejlepší piknikový dezert.

Bagety se sýrem šunkou a brusinkami

Jemná šunka v kontrastu s pikantními brusinkami – to je vyloženě neobvyklá, ale lahodná kombinace...

Obložená bageta z azurového pobřeží

Specialita známá jako ‚pain bagnat‘ neboli ‚vykoupaný chleba‘ vám poslouží jako ideální letní...

Jemná chřestová polévka

Krémová chřestová polévka je absolutně klasickou partií, kterou je ovšem možné rozehrát několika směry.

Bílý chřest

Tak tohle je přímo oslava jednoduchosti! Křehké stonky přelité horkým zlatým máslem je sama o sobě dokonalá ­...

Dokonalá milionářská vejce s chřestem

Spojení mladého zeleného chřestu se žloutkem je tak neodolatelné, že se tato snídaně zařadila do kategorie...

Koláč se sýrovým krémem

Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je ale díky sýru...

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Oblibu pečených brambor nemůže nic změnit – pikantní zakysaná smetana ji ale určitě ještě zvýší...

Salát z bílých fazolí a rajčat

Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.

Zelené fazolky s česnekem a mátou

Máta dodá kombinaci česneku a fazolek neobvyklý svěží tón. Čerstvé zelené fazolky, které jsou základem salátu, mají...

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

Dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen...

Aromatické kuře na studeno

Servíruje se studené, proto si ho rozhodně připravte v předstihu. Maso ovšem porcujte až v den D.

Vietnamské letní závitky

Průhledné balíčky z rýžového papíru jednoznačně patří k vietnamské klasice. Kromě letních závitků existují i jarní (u...

Bešamel

Bešamelem se v kuchyni otevírá cesta k mnoha dalším jídlům. Nejenže máte základ pro rozličná suflé a omáčky, které...

Koblihy domácí

Bezkonkurenční rodinný recept naší čtenářky Jaroslavy Nuslové. Milujeme ho!
REKLAMA

Přidat komentář