Přeneste se znovu na dovolenou v Řecku s těmito aromatickými a jemnými kuřecími špízy. Hodí se na gril i trouby.
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
olivový olej
na potírání
bylinky
dobromysl, majoránka - rozemnuté najemno
sůl
pepř
Na tsatsiki
jogurt bílý
150
g
krémový sýr
75
g
žervé nebo lučina
okurka
1
ks
neloupaná, dobře omytá
česnek
3
stroužky
utřené najemno
olivový olej
lze vynechat
sůl
Postup
1
Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.
2
Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem.
Komentáře