0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 443 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 13 g
Tuky 15 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přeneste se znovu na dovolenou v Řecku s těmito aromatickými a jemnými kuřecími špízy. Hodí se na gril i trouby. 

Suroviny

olivový olej
na potírání
bylinky
dobromysl, majoránka - rozemnuté najemno
sůl
pepř
arabský chléb
pita, naan a jiné
Na tsatsiki
žervé nebo lučina
neloupaná, dobře omytá
česnek 3 stroužky
utřené najemno
olivový olej
lze vynechat
sůl

Postup

1

Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.

2

Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Moc dobre, do masa jsem k oreganu pridala jeste rozmaryn a trochu cesneku s cerstve mletym peprem. Idealni lehka letni vecere

Anonym

Moc dobre, do masa jsem k oreganu pridala jeste rozmaryn a trochu cesneku s cerstve mletym peprem. Idealni lehka letni vecere

Anonym

Moc dobre, do masa jsem k oreganu pridala jeste rozmaryn a trochu cesneku s cerstve mletym peprem. Idealni lehka letni vecere

Anonym

Pochutnali jsme si, do tzatziki mene cesneku a misto arabskeho chleba, francouzska bagetka.

Anonym

Také jsem si moc pochutnali...pokrm splnil naše gastronomické předtuchy a očekávání, naplnilo naše chuťové buňky až po okraj

Anonym

Proboha proc Lucina?

Anonym

protoze nejlepsi je pravy ovci recky jogurt,ale ten se u nas da blbe sehnat,a tak je nej smichat husty smetanovy jogurt a lucinu, aby mely tzaziky spravnou hustotu a nej je pridat kousek maty! hustotu

Anonym

Řecký jogurt prodává Interspar a mají ho vždy. Zkuste , protože jak se říká, nejlepší je oroginál.

Anonym

Objevila jsem v Galerii Fenix ve Vysočanech krásný středomořský obchůdek.Tam koupíte nejen pravý řecký jogurt,ale i vína, koření, olivy... Mám ráda originály! :o)

Anonym

Opravdu dobrota. Maso jsem naložila do oleje a všech přísad a ještě zakapala šťávou z půlky citrónu. A nechala pár hodin v ledničce. Maso natáhlo řeckou chuť i vůni :o))

Apetit magazín