Křehké maso vynikne v kombinaci s krevetami, kterým se blíží svou chutí. Grilování ji skvěle zvýrazní.
Suroviny
ryba
600
g
mořský ďas filety
krevety
16
ks
vařené, nevyloupané
slanina
150
g
prorostlá, nakrájená najemno
limeta
2
ks
nakrájená na osminky
Na marinádu
olivový olej
10
ml
bylinky
1
hrst
nejlépe čerstvé (tymián, koriandr, bazalka, oregano)
sůl
pepř
1 Nejdřív si připravte marinádu na potírání špízů. Nasekané bylinky smíchejte s olejem, solí a pepřem.
2 Filátka nakrájejte na kostky a každou pak zabalte do plátku slaniny. Oloupejte krevety, nechte však hlavu i ocásek. Na jehlu střídavě napichujte krevety a rybí kostky se slaninou; končete osminkou limetky.
3 Takto připravené špízy rozložte na talíř, potřete marinádou a asi hodinu je nechte v chladu marinovat.
4 Rozehřejte gril v troubě, případně zapalte ten venkovní, špízy z obou stran ogrilujte (tak čtyři minuty z každé strany) a okamžitě podávejte. Vhodnou přílohou je jednoduchý zelený salát a čerstvé pečivo.
Komentáře
Anonym
31.08.2007 12:30
Apetit 3/05