Špíz z mořského ďasa s bylinkami

Špíz z mořského ďasa s bylinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1960 kcal
Bílkoviny 362 g
Cukr 14 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křehké maso vynikne v kombinaci s krevetami, kterým se blíží svou chutí. Grilování ji skvěle zvýrazní.

Suroviny

600 g
mořský ďas filety
krevety 16 ks
vařené, nevyloupané
slanina 150 g
prorostlá, nakrájená najemno
limeta 2 ks
nakrájená na osminky
Na marinádu
olivový olej 10 ml
bylinky hrst
nejlépe čerstvé (tymián, koriandr, bazalka, oregano)
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1 Nejdřív si připravte marinádu na potírání špízů. Nasekané bylinky smíchejte s olejem, solí a pepřem.

Filátka nakrájejte na kostky a každou pak zabalte do plátku slaniny.
Oloupejte krevety, nechte však hlavu i ocásek. Na jehlu střídavě napichujte krevety a rybí kostky se slaninou; končete osminkou limetky.

Takto připravené špízy rozložte na talíř, potřete marinádou a asi hodinu je nechte v chladu marinovat.

Rozehřejte gril v troubě, případně zapalte ten venkovní, špízy z obou stran ogrilujte (tak čtyři minuty z každé strany) a okamžitě podávejte. Vhodnou přílohou je jednoduchý zelený salát a čerstvé pečivo.

Obchod Apetit