Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špíz z mořského ďasa s bylinkami
Špíz z mořského ďasa s bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špíz z mořského ďasa s bylinkami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2836 kcal
Bílkoviny 464 g
Sacharidy 14 g
Tuky 88 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké maso vynikne v kombinaci s krevetami, kterým se blíží svou chutí. Grilování ji skvěle zvýrazní.

Suroviny

ryba 600 g
mořský ďas filety
krevety 16 ks
vařené, nevyloupané
slanina 150 g
prorostlá, nakrájená najemno
nakrájená na osminky
Na marinádu
olivový olej 10 ml
bylinky 1 hrst
nejlépe čerstvé (tymián, koriandr, bazalka, oregano)
sůl
pepř

Postup

1

Nejdřív si připravte marinádu na potírání špízů. Nasekané bylinky smíchejte s olejem, solí a pepřem.

2

Filátka nakrájejte na kostky a každou pak zabalte do plátku slaniny. Oloupejte krevety, nechte však hlavu i ocásek. Na jehlu střídavě napichujte krevety a rybí kostky se slaninou; končete osminkou limetky.

3

Takto připravené špízy rozložte na talíř, potřete marinádou a asi hodinu je nechte v chladu marinovat.

4

Rozehřejte gril v troubě, případně zapalte ten venkovní, špízy z obou stran ogrilujte (tak čtyři minuty z každé strany) a okamžitě podávejte. Vhodnou přílohou je jednoduchý zelený salát a čerstvé pečivo.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:30
Recept se nachází v č.3/05, str.32