Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak na barevném pepři
Steak na barevném pepři
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Steak na barevném pepři

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 226 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 26 g
Tuky 5 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vynikající kořeněný kousek!

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
pepř 4 PL
čtyř barev (kuličky)
sůl
olej
k potření pánve (nemusí)
ozdoba (nemusí)

Postup

1

Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.

2

Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.

3

Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:26
Recept se nachází v č.5/05, str.14