Steak na pepři

Steak na pepři

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 226 kcal
Bílkoviny 7 g
Cukr 26 g
Tuky 5 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vynikající kořeněný kousek!

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
pepř 4 PL
čtyř barev (kuličky)
sůl
olej
k potření pánve (nemusí)
špenát
ozdoba (nemusí)
1 Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.

2 Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.

3 Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

Obchod Apetit