Vynikající kořeněný kousek!
Suroviny
4
ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
pepř
4
PL
čtyř barev (kuličky)
sůl
olej
k potření pánve (nemusí)
ozdoba (nemusí)
Postup
1
Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.
2
Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.
3
Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 08:26
Apetit 5/05