Steak na červeném víně

Steak na červeném víně

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 608 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 40 g
Tuky 23 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
máslo 25 g
šalotka 2 ks
najemno
víno červené 300 ml
tymián 2 snítky
čerstvý nebo 0,5 lžičky sušeného
ovocný kompot 2 PL
rybízová
hořčice 1 PL
hrubozrnné
sůl
pepř

Postup

1

Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení.

2

Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.

3

Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián.

4

Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.

Komentáře

Anonym

Dnes jsem delala steaky dle receptu.Opravdu vynikajici.Pouzila jsem jeste koreni na steaky.Z prave rostenky jsme si pochutnali!:)

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit