Steak na červeném víně

Steak na červeném víně

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 608 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 40 g
Tuky 23 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
máslo 25 g
šalotka 2 ks
najemno
víno červené 300 ml
tymián 2 snítky
čerstvý nebo 0,5 lžičky sušeného
ovocný kompot 2 PL
rybízová
hořčice 1 PL
hrubozrnné
sůl
pepř
1. Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení. Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.

2. Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián. Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.

Komentáře

Anonym

Dnes jsem delala steaky dle receptu.Opravdu vynikajici.Pouzila jsem jeste koreni na steaky.Z prave rostenky jsme si pochutnali!:)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit