Lahodná chuť pořádné porce masa.
Suroviny
4
ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
máslo
25
g
šalotka
2
ks
najemno
víno červené
300
ml
tymián
2
snítky
čerstvý nebo 0,5 lžičky sušeného
rybízová zavařenina
2
PL
hořčice
1
PL
hrubozrnné
sůl
pepř
Postup
1
Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení.
2
Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
3
Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián.
4
Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.
Komentáře