0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak na červeném víně

Steak na červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak na červeném víně

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 634 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 46 g
Tuky 23 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť pořádné porce masa.

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
máslo 25 g
šalotka 2 ks
najemno
tymián 2 snítky
čerstvý nebo 0,5 lžičky sušeného
rybízová zavařenina 2 PL
hořčice 1 PL
hrubozrnné
sůl
pepř

Postup

1

Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení.

2

Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.

3

Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián.

4

Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/05, str.14

Anonym

Dnes jsem delala steaky dle receptu.Opravdu vynikajici.Pouzila jsem jeste koreni na steaky.Z prave rostenky jsme si pochutnali!:)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč