Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak na červeném víně
Steak na červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak na červeném víně

2.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 634 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 46 g
Tuky 23 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná chuť pořádné porce masa.

Suroviny

4 ks
hovězí steak každý cca 170-200 g
najemno
tymián 2 snítky
čerstvý nebo 0,5 lžičky sušeného
rybízová zavařenina 2 PL
hořčice 1 PL
hrubozrnné
sůl
pepř

Postup

1

Opepřete steaky. Rozpalte velkou, silnostěnnou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte je 2–3 minuty bez obracení.

2

Pak je mírně osolte, obraťte a stejným způsobem opečte z druhé strany. Vyjměte z pánve a udržujte v teple.

3

Snižte plamen a do pánve přidejte máslo a šalotky. Po dvou minutách, až cibulka změkne, přilijte červené víno a přidejte tymián.

4

Do omáčky vmíchejte zavařeninu a hořčici, podle chuti osolte a opepřete. Pak už do ní jen vložte steaky a vše prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

16.08.2008 20:05
Dnes jsem delala steaky dle receptu.Opravdu vynikajici.Pouzila jsem jeste koreni na steaky.Z prave rostenky jsme si pochutnali!:)
02.09.2007 08:27
Recept se nachází v č.5/05, str.14

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...