Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou z kozího sýra

Steak s omáčkou z kozího sýra

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 203 g
Tuky 128 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční, ale velmi lahodná kombinace. Místo hovězího můžete použít vepřovou panenku.

Suroviny

nové, neloupané, omyté, na měsíčky nakrájené
olivový olej 5 PL
tymián 2 ČL
čerstvý
krémový
nakládaný pepř 1 PL
zelený pepř, sterilovaný, osušený, podrcený
po 200 g
řeřicha 2 hrst
lze nahradit rukolou
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Rozkrájené brambory položte na plech, pokapejte je polovinou oleje a posypte tymiánem. Pečte 35–45 minut, dokud nejsou na povrchu hnědé a uprostřed měkké. Během pečení je jednou obraťte.

3

Čtvrt hodiny předtím, než vyndáte brambůrky z trouby, smíchejte krémový kozí sýr (máte-li kozí camembert, okrájejte kůrku a nakrájejte ho na kostičky) se zakysanou smetanou a vše rozetřete, nejlépe pomocí vidličky. Vzniklou omáčku můžete krátce prohřát v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Osolte ji a opepřete, přidejte zrnka zeleného pepře a dobře promíchejte.

4

Na velkém plameni rozpalte silnostěnnou pánev, ideálně grilovací. Steaky opepřete a opékejte po každé straně dvě minuty, pokud je chcete mít krvavé, nebo čtyři minuty, jestli je máte raději propečenější. Podle chuti dosolte a dopepřete. Na talíři dejte na každý steak trochu omáčky a případně dozdobte bylinami.

Kouzelná přísada:
Ostřejší chuť kozího sýra je v posledních letech stále oblíbenější. Zcela přírodní výrobek se třeba ve Francii používá právě ve spojení s masem, a to hlavně s minutkami. Chuťově se totiž ideálně doplňují. V naší omáčce se chuť sýra krásně odlehčí zakysanou smetanou. Krémový bio kozí sýr české provenience DoRa, 100 g okolo 30 Kč je k dostání v obchodech se zdravou výživou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:49
Recept se nachází v č. 7/04, str. 8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...