Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 853 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 58 g
Tuky 47 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Steak je skvělá volba na večeři pro jednoho: je šťavnatý, ale hlavně hned hotový. A s hořčičnou omáčkou je opravdu výborný!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
brambory 3 ks
středně velké, oloupané, na kostičky
svíčková 200 g
plátek
sůl
pepř
vinný ocet bílý 1 PL
červený
zakysaná smetana 1 PL
smetana ke šlehání 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
estragon 1 PL
čerstvý, nasekaný
zelený salát k podávání
1.  V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, abyste k ní měli pokličku) rozpalte lžíci oleje. Vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi deset minut opékejte. Pánvičkou občas zatřeste. Pak sundejte poklici a brambory ještě tak čtyři až pět minut opékejte, aby byly krásně křupavé a zlaté.

2.  Mezitím osolte a opepřete maso. Přibližně pět minut předtím, než budou hotové brambory, rozpalte v menší těžké pánvi zbývající olej a osmahněte steak – z každé strany minutu a půl až dvě minuty; záleží jen na vás, jak ­propečené maso máte rádi.

3.  Biftek přesuňte na teplý talíř. Trochu stáhněte plamen a vlijte do pánve ocet (hned se odpaří), pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici. Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, ochutnejte, případně dosolte.

4.  Omáčkou přelijte maso a posypte ji zbývajícím estragonem. Podávejte s křupavými brambůrkami a zeleným salátem.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.19

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit