Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 853 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 58 g
Tuky 47 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Steak je skvělá volba na večeři pro jednoho: je šťavnatý, ale hlavně hned hotový. A s hořčičnou omáčkou je opravdu výborný!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
brambory 3 ks
středně velké, oloupané, na kostičky
svíčková 200 g
plátek
sůl
pepř
vinný ocet bílý 1 PL
červený
zakysaná smetana 1 PL
smetana ke šlehání 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
estragon 1 PL
čerstvý, nasekaný
zelený salát k podávání
1.  V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, abyste k ní měli pokličku) rozpalte lžíci oleje. Vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi deset minut opékejte. Pánvičkou občas zatřeste. Pak sundejte poklici a brambory ještě tak čtyři až pět minut opékejte, aby byly krásně křupavé a zlaté.

2.  Mezitím osolte a opepřete maso. Přibližně pět minut předtím, než budou hotové brambory, rozpalte v menší těžké pánvi zbývající olej a osmahněte steak – z každé strany minutu a půl až dvě minuty; záleží jen na vás, jak ­propečené maso máte rádi.

3.  Biftek přesuňte na teplý talíř. Trochu stáhněte plamen a vlijte do pánve ocet (hned se odpaří), pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici. Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, ochutnejte, případně dosolte.

4.  Omáčkou přelijte maso a posypte ji zbývajícím estragonem. Podávejte s křupavými brambůrkami a zeleným salátem.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit