Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí steak s hořčičnou omáčkou
Hovězí steak s hořčičnou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 853 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 58 g
Tuky 47 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Steak je skvělá volba na večeři pro jednoho: je šťavnatý, ale hlavně hned hotový. A s hořčičnou omáčkou je opravdu výborný!

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
středně velké, oloupané, na kostičky
sůl
pepř
vinný ocet červený 1 PL
hořčice hrubozrnná 1 PL
estragon 1 PL
čerstvý, nasekaný
salát
k podávání

Postup

1

V malé nepřilnavé pánvi (je nutné, abyste k ní měli pokličku) rozpalte lžíci oleje. Vhoďte do něj kostičky brambor, zakryjte pokličkou a asi deset minut opékejte. Pánvičkou občas zatřeste.

2

Pak sundejte poklici a brambory ještě tak čtyři až pět minut opékejte, aby byly krásně křupavé a zlaté.

3

Mezitím osolte a opepřete maso. Přibližně pět minut předtím, než budou hotové brambory, rozpalte v menší těžké pánvi zbývající olej a osmahněte steak – z každé strany minutu a půl až dvě minuty; záleží jen na vás, jak ­propečené maso máte rádi.

4

Biftek přesuňte na teplý talíř. Trochu stáhněte plamen a vlijte do pánve ocet (hned se odpaří), pak rychle přimíchejte oba druhy smetany a hořčici. Povařte tak, abyste získali omáčku. Poprašte ji estragonem, ochutnejte, případně dosolte.

5

Omáčkou přelijte maso a posypte ji zbývajícím estragonem. Podávejte s křupavými brambůrkami a zeleným salátem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:41
Recept se nachází v č.7/06, str.19

Apetit magazín