Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/5

Květen 2005

Recepty z vydání

Pizza

Pizza s pestem chutná opravdu skvěle

Maso a brambory z jedné pánve

Zvláštní postup u klasického tématu. Syté a barevné jídlo z jedné pánve. Příloha se dopéká spolu s masem.

Desetiminutové tortellini

Typické italské jídlo za pár minut. Lehké, přesto syté. Minimum vaření.

Rychlá ryba

Lehká a neobvyklá kombinace. Pikantní chorizo pokrm okoření a dodá příloze šmrnc. Bleskurychlá příprava.

Pizzy po řecku

Připomenou prosluněnou dovolenou. Ideální na posezení s přáteli. Perfektní spojení sýru a bylinek.

Kuře na pomerančích

Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.

Steak na pepři

Vynikající kořeněný kousek!

Stroganoff

Steak Stroganoff

Orientální salát

Křupavý salátek...

Losos s celerovým pyré

Skromný celer nabízí takovou spoustu lahodných možností, že jsem ho už dávno pasovala na famózní zeleninu. Spojení s...

Piškotové kostky

Jemnému piškotovému těstu se říká také mechové; vláčností a pružností opravdu připomíná mech. Abyste u trouby nemuseli...

Mačkané bylinkové brambory

Skvělá, lákavě ozvláštněná variace na bramborovou kaši! Lehké a snadné jídlo, které můžete navíc podávat jak horké, tak...

Bramborová omeleta s pikantním sýrem

Výrazný sýr obohatí chuť i vůni jídla. Omeleta poslouží jako lehká večeře, ale můžete ji také úhledně nakrájet a při...

Zapečené brambory s mozzarellou

Poitalštěná verze brambor s tvarohem, kterou můžete libovolně obměňovat

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte,...

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je ještě šťavnatější. Pivo mu dodá už v...

Kir Royale

Nejznámější šumivý koktejl využívá hustoty ovocného likéru a svěžesti bublinek – a výsledkem je působivý kontrast...

Šunka s ricottou

Vláčný, vyváženě slaný a chuťově výrazný pršut (prvotřídní tmavá, na vzduchu sušená šunka) vytvoří s jemným, ochuceným...

Polévka s mandlovými knedlíčky

Mandle dodají játrovým knedlíčkům křupavou strukturu a zjemní jejich chuť. Na slavnostní polévku si připravte dobrý...

Salát se sýrovými plátky

Jednoduchý, svižný – to je pro salát typické. Ale horké parmazánové hoblinky, ty jste určitě nečekali!...

Krůtí závitky s jablky a oříšky

Obě ingredience jdou s libovým krůtím masem skvěle dohromady: jablka zjemní vůni masa a dodají šťávu, oříšky zase...

Čokoládová terina

Tenhle nádherný a přitom poměrně snadný dezert je vlastně zmražená čokoládová pěna. Přípravu si můžete rozfázovat, aby...

Svatební dort

Správný svatební dort tvoří těsto jemné jako mech, proložené hedvábným krémem s křupavým griliášem. Ukrývá se pod...

Italské rizoto s hráškem

Krémové ‚risotto‘ stojí na skvělé rýži, sytém vývaru a vynikajícím parmazánu. A také na troše trpělivosti:...

Fazolový dip s lososem a křupavými plackami

Když placky pita nebo arabský chleba zapečete v troubě, nabudou na objemu a začnou svůdně křupat. Lahoda!

Drobné ovoce se smetanou (a pár promile)

Dezert voní sluníčkem, ale ovoce může být klidně i z mrazáku. Likér pozdvihne aroma i náladu.

Tvarohový koláč s meruňkami

Lehounký dezert připomíná americký cheesecake, ale je nadýchanější. Nejlepší je upéci ho den předem.

Srdíčka zeleného salátu se zálivkou

Na tento i jiné saláty se vyplatí pořídit si za studena lisovaný olej. Nejlepší je avokádový, který má krásně zelenou...

Kuře na estragonu s pikantním sýrem

Estragon dodá kuřeti francouzský nádech, který zdůrazní i sýr

Lehký bramborový salát s mátovou majonézou

Poctivý domácí bramborový salát máme rádi všichni, ale tahle verze je výjimečně osvěžující a zajímavá. Báječná chuť, a...

Brownies

Hledáte univerzální dezert, který uspokojí sladké touhy a budete ho mít upečený rychle a bez námahy? Právě jste ho...

Placky se zeleninovým kari

I zeleninová kari mohou být hodně tučná. Ne tak naše verze: jen kolem 5 g na porci...

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Těstoviny s krevetami na chilli

Elegantní jídlo, které můžete směle předložit návštěvě.

Vepřová panenka v bylinkách s pečenou zeleninou

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je fakt, že se všechno peče v jedné nádobě. Šetří tedy nejen kalorie, ale i...

Křehký závin s tropickým ovocem

Něco pro mlsouny, a přesto nízkokalorické

Ovocné muffiny

Ideální, rychlé – a přitom zdravá snídaně...

Salát Caesar

Tahle lahůdka se zajímavou historií je šťavnatá, křupavá a pikantní. Salát Caesar je svébytnou položkou menu a měl by...

Dušené hovězí po čínsku

Šťavnaté masíčko vás dostane!

Meruňkové čatní se zázvorem

Skvělou volbou na přílohu je meruňkové čatní

Zázvorová limonáda

Osvěžující nápoj

Zázvorové sušenky

Voňavé bochánky potěší každého!

Dort Pupp

Exkluzivní recept Mistra cukráře Ladislava Blažka.

Bramborové knedlíky

Klasika, která patří k receptům mimořádně snadným a uspokojivým - zejména při tvarování pomocí lžíce.

Zelí z mladých kedluben

Tohle je vyloženě svěží příloha, kterou krásně barevně ozvláštníte pomocí červené cibule. Tu pravou sladkokyselou chuť...

Tvarohový koláč

Totálně jednoduchý a perfektní. Vůně rozmarýnu připomene staré časy, ale pozor - při současném zájmu o "...

Přidat komentář