Vánoční svátky už klepou na dveře. A kromě shánění dárků a pečení cukroví, možná přemýšlíte, co dobrého si uvaříte. Na Štědrý večer bude tradiční kapr a bramborový salát, ale co připravíte další dny pro své nejbližší?
Šéfkuchaři Sapíkovi mají pro vás tip – zvěřinu.
Když se zeptáte šéfkuchařů Jaroslava a Pavla Sapíkových na jejich oblíbenou zvěřinu, odpoví sičí a daňčí. A právě daňčí hřbet na smetaně je pokrm, který si podle receptu dvou generací rodiny Sapíků můžete sami zkusit připravitřeba na Štěpána 26. prosince. Z té chuti a vůně určitě nikoho ani nenapadne stěžovat si, že letos nebude pečená kachna.
![Českomoravská myslivecká jednota Českomoravská myslivecká jednota](/sites/default/files/styles/middle_cropped/public/recepty/DSC01879.png?h=707772c7)
Zvěřina přímo od myslivců je cenově výhodná
Jak se ale takový daňčí hřbet dostane z lesa až na váš stůl? Pokud mezi myslivci nemáte přátele, není nic jednoduššího, než se podívat na webové stránky Českomoravské myslivecké jednoty www.cmmj.cz, kde najdete rozcestník na recepty a nákup - nabídky prodeje zvěřiny. Přejděte na nabídky a vyhledejte si kontakt na myslivce ve svém okolí. Pak už stačí jen zavolat, domluvit se a ve sjednaný čas si zajet kus vyzvednout. Myslivci vám mohou prodat pouze celé kusy. Když se ale zeptáte, určitě vám se zpracováním zvěřiny poradí. Nákup celého kusu se vám vyplatí!
![Českomoravská myslivecká jednota Českomoravská myslivecká jednota](/sites/default/files/styles/middle_cropped/public/recepty/Rozcestni%CC%81k.png?h=707772c7)
Zvěřina je dostupná po celý rok
Nabídka zvěřiny u myslivců podléhá roční době a stanovené době lovu. V posledních letech však lze lovit mladé kusy srnčí, jelení či mufloní zvěře celoročně. Období největšího množství ulovené zvěřiny, a tedy největšího výběru, je právě teď před koncem roku.
![Českomoravská myslivecká jednota Českomoravská myslivecká jednota](/sites/default/files/styles/middle_cropped/public/recepty/Graf%20dostupnosti.png?h=707772c7)
Zvěřina je zdravá, čerstvá a bezpečná
Lov není supermarket. Může se stát, že si na svou zvěřinu budete muset počkat. Zato ji ale dostanete čerstvou. Zvěřina z legálních zdrojů je opatřena nesnímatelnou žlutou plombou a lístkem o původu zvěře. Zdravotní nezávadnost zvěřiny osvědčuje prohlížitel zvěřiny nebo veterinář. Volně žijící zvěř se živí pouze přírodní stravou. Vzhledem k pohybu zvěře má nízký obsah tuku. Zvěřina má charakteristickou kořeněnou vůni. Je vyhledávanou pochoutkou všech labužníků. Dopřejte si zvěřinu nejen na vánoční svátky!
![Českomoravská myslivecká jednota Českomoravská myslivecká jednota](/sites/default/files/styles/middle_cropped/public/recepty/cmmj-benefity-zveriny_2.png?h=620a7631)