Den svatého Valentýna se blíží a s ním možnost oslavit lásku! I když to možná děláte každý všední i nevšední den, datum 14. února je prostě v roce jen jednou. Myslete na toho, koho milujete a užijte si společné chvíle v krásném prostředí a s něčím fantastickým k jídlu a k pití.
Abyste měli čas a oči opravdu jen jeden pro druhého, užijte si den zamilovaných v úžasném prostředí, kde se o vás postarají se vším všudy. Rezidence The Julius Prague v centru města je tím pravým. Otevřena byla teprve předloni, původně hotelová restaurace se proměnila v Brasserie The Julius. A na Valentýna si tady opravdu pochutnáte.
Od předkrmu až po dezert
Menu bylo sestaveno pečlivě, aby bylo vážně slavnostní. A protože budete slavit, dopřejte si pro tentokrát opravdu vše, co ke skvělému jídlu patří. Je libo jako předkrm marinovaná mušle z Nového Zélandu a šalotkový mignonette nebo domácí paštika z kachních jater s pistáciemi, marinované brusinky a sladká brioška?
Následuje, tak jak to má být, samozřejmě hlavní chod. Dáte přednost domácí raviole, naplněné pečenou dýní a sušenkami Amaretti, espumě z italského sýru Gorgonzola a červené řepy nebo si vyberete grilovaný hovězí flank steak, kroketu z trhaného hovězího masa, bramborové pyré, kadeřávek, batáty, ředkvičku a lanýžovou omáčku?
A protože slavnostních dnů, kdy je možné pořádně hřešit, je v roce pomálu, nezapomeňte na dezert! Ten z valentýnského menu Brasserie The Julius je opravdu naprosto neodolatelný. No nesbíhají se vám už teď sliny nad malinovou pěnou s teplou bílou čokoládou, meruňkovým gelem a medovou oplatkou?
A pokud se rozhodnete se svým protějškem užít si letošního Valentýna na maximum a v The Julius Prague se rozhodnete přenocovat, aby romantika byla opravdu dokonalá, spolehněte se na to, že si užijete dokonalé chvíle. Při plánování pokojů designéři kladli důraz na přírodní materiály, podzimní tóny a oku lahodící detaily. A povlečení ze stoprocentní egyptské bavlny se saténovou úpravou určitě také oceníte. Už večer se můžete těšit na ráno a bohatou snídaňovou nabídku.
Jednoduchost a silné chutě
Menu Brasserie The Julius je ale promyšlené bez ohledu na to, jakou příležitost oslavujete, kulinářský tým pod vedením Executive Chef Milana Dolejše v něm podtrhuje soulad chutí inspirovaných mezinárodní kuchyní, ale zároveň vzdává hold české kulinářské tradici.
Koneckonců Milan je profík každým coulem, už od vyučení se totiž pohybuje v 5 hvězdičkových hotelech. Vařil doma i v cizině, zkušenosti sbíral třeba v Dubaji či Ománu. A co u něj v kuchyni hraje hlavní roli? Jednoduchost, silné chutě a běžné suroviny.
Ochutnat dobroty z menu můžete pochopitelně i ve všední dny, obědové menu je samozřejmostí, à la carte restaurace potom nabízí oblíbená jídla, jako je vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem anebo hovězí burger v bramborové bulce. A jestli rádi ochutnáváte speciality šéfkuchaře, těšte se na trhané kachní maso s bramborovými lokšemi, teriyaki, červeným zelím, koriandrem, chilli a restovaným sezamem.