Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na svatomartinské menu

pečená husa s knedlíkem a červeným zelím
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

K svátku svatého Martina patří mladé víno a husa, o tom není pochyb. Pokud se chystáte  připravit si svatomartinské menu doma, máme pro vás pár tipů.

 

K pečení se hodí dobře vykrmená husa o váze 4-5 kg. Ideální je samozřejmě husa z domácího chovu. Pokud budete kupovat husu v obchodě, dejte přednost chlazené před mraženou.

Den předem potřete husu solí a nechte odpočívat v chladu.

Husa se peče kromě posledních 20- 30 minut zakrytá. Pokud máte menší pekáč a horní část kvůli rozměrům husy nedoléhá, pomozte si alobalem.

Červené zelí bude chutnat přímo božsky, když k němu přidáte osmahnutou slaninu a nastrouhané jablko.

Chystáte se podávat bramborový knedlík? Do uvařených rozmačkaných brambor přisypte trochu bramborového škrobu. Těsto bude dokonale spojené a při vaření se nerozpadne.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč