Svatomartinské rohlíčky se pekly na cestu čeládce, která na začátku listopadu končila službu. Nám ale spíš než konec hospodářského roku připomínají díky pocukrování, že přijede svatý Martin na bílém koni! Kynuté svatomartinské rohlíčky můžete plnit makovou náplní, která je uvedena zde v receptu, ale také ořechovou náplní, která je neméně skvělá.
Suroviny
Na 30–35 rohlíčků
Suroviny
Na 30–35 rohlíčků
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5875 kcal
- Bílkoviny 138 g
- Sacharidy 506 g
- Tuky 405 g
Postup přípravy
-
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit -
Zdroj: Apetit - 5x ořechová náplň pro sladké pečení: Anušina úsporná, v hmoždíři tlučená ořechová náplň a další Svatomartinská husa jako hřeb listopadové hostiny. Připravit ji můžete na mnoho způsobů – s nádivkou, jablky i uzeným
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/11
Během sychravých podzimních dnů přirozeně více tíhneme k teplu domova a jídlům, která nás pohladí po duši. Stránky listopadového Apetitu, který vychází 14. 10., jsou proto plné nápadů, jak bleskově vyčarovat hřejivou atmosféru plnou pohody. Vydejte se s námi na chatu, kde si v lůně přírody společně užijeme dokonale podzimní menu, užijte si bohatou dýňovou úrodu, zamilujte si zvěřinu i mleté maso a objevte nečekané kouzlo pepře. Těšit se můžete i na bláznivé halloweenské dezerty, při jejichž přípravě můžete bez obav popustit uzdu fantazii a ze kterých budou nadšené především děti. Apetit, napsáno s chutí.