Učíme se od mistra: Svatomartinská husa jako roláda

kasparek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šéfkuchař Radek Kašpárek vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou roládu. Dejte si na sv. Martina pečínku trochu jinak!

Máte rádi pečenou husu? Zkuste ji tentokrát zabalit jako roládu – mile vás překvapí. Kupované husy už nejsou tak tučné jako kdysi, takže prsa v roládě zůstanou šťavnatější než při pečení v celku. Navíc odpadne problém s porcováním a obíráním kostí.

Jestli si ale husí hody bez okusování kostí neumíte představit, stehna upečte zvlášť. Šéfkuchař Radek Kašpárek nás přesvědčil, že vykostit husu je hračka. Podle jeho podrobného návodu a triků to hravě zvládnete i vy!

Triky šéfkuchaře Radka Kašpárka

  • Den předem husu nasolte a hrubší sůl vmasírujte do kůže a masa, aby byla křehčí.
  • Pečte ji při nižší teplotě, a jestli nemáte čas, klidně ji předpečte den předem a pak jen dopečte.
  • Za ochutnání stojí i kedlubnové zelí, které si lze také připravit dopředu, a tvarohové šišky. Celý recept krok za krokem najdete níže.

Tip redakce Apetitu

Další lahůdky od Radka Kašpárka můžete ochutnat v jeho michelinskou hvězdou oceněné restauraci Field. 

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit