Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svatomartinský recept Radka Kašpárka: Husí roláda s kedlubnovým zelím a tvarohovými šiškami

Husí roláda s kedlubnovým zelím a tvarohovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tradičním svatomartinským jídlem je pečená husa, která se podává s knedlíky a zelím. Zkuste být letos originální a husu proměňte v zajímavý recept! Šéfkuchař Radek Kašpárek vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou roládu se zadělávanou kedlubnou à la zelí a tvarohovými šiškami.

Máte rádi pečenou husu? Zkuste ji tentokrát zabalit jako roládu – mile vás překvapí. Prsa v roládě zůstanou šťavnatější než při pečení v celku. Navíc odpadne problém s porcováním a obíráním kostí.

Jestli si ale husí hody bez okusování kostí neumíte představit, stehna upečte zvlášť. Šéfkuchař Radek Kašpárek nás přesvědčil, že vykostit husu je hračka. Podle jeho podrobného návodu a triků to hravě zvládnete i vy!

Triky šéfkuchaře Radka Kašpárka

  • Den předem husu nasolte a hrubší sůl vmasírujte do kůže a masa, aby byla křehčí.
  • Pečte ji při nižší teplotě, a jestli nemáte čas, klidně ji předpečte den předem a pak jen dopečte.
  • Za ochutnání stojí i kedlubnové zelí, které si lze také připravit dopředu, a tvarohové šišky. Celý recept krok za krokem najdete níže.

Tip redakce Apetitu

Další lahůdky od Radka Kašpárka můžete ochutnat v jeho michelinskou hvězdou oceněné restauraci Field. Na televizních obrazovkách ho můžete vidět jako moderátora pořadů MasterChef Česko a Souboj na talíři.

Zdroj info: Radek Kašpárek

Související recepty

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...