Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svatomartinský recept Radka Kašpárka: Husí roláda s kedlubnovým zelím a tvarohovými šiškami

Husí roláda s kedlubnovým zelím a tvarohovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tradičním svatomartinským jídlem je pečená husa, která se podává s knedlíky a zelím. Zkuste být letos originální a husu proměňte v zajímavý recept! Šéfkuchař Radek Kašpárek vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou roládu se zadělávanou kedlubnou à la zelí a tvarohovými šiškami.

Máte rádi pečenou husu? Zkuste ji tentokrát zabalit jako roládu – mile vás překvapí. Prsa v roládě zůstanou šťavnatější než při pečení v celku. Navíc odpadne problém s porcováním a obíráním kostí.

Jestli si ale husí hody bez okusování kostí neumíte představit, stehna upečte zvlášť. Šéfkuchař Radek Kašpárek nás přesvědčil, že vykostit husu je hračka. Podle jeho podrobného návodu a triků to hravě zvládnete i vy!

Triky šéfkuchaře Radka Kašpárka

  • Den předem husu nasolte a hrubší sůl vmasírujte do kůže a masa, aby byla křehčí.
  • Pečte ji při nižší teplotě, a jestli nemáte čas, klidně ji předpečte den předem a pak jen dopečte.
  • Za ochutnání stojí i kedlubnové zelí, které si lze také připravit dopředu, a tvarohové šišky. Celý recept krok za krokem najdete níže.

Tip redakce Apetitu

Další lahůdky od Radka Kašpárka můžete ochutnat v jeho michelinskou hvězdou oceněné restauraci Field. Na televizních obrazovkách ho můžete vidět jako moderátora pořadů MasterChef Česko a Souboj na talíři.

Zdroj info: Radek Kašpárek

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...