0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svatomartinský recept Radka Kašpárka: Husí roláda s kedlubnovým zelím a tvarohovými šiškami

Husí roláda s kedlubnovým zelím a tvarohovými šiškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tradičním svatomartinským jídlem je pečená husa, která se podává s knedlíky a zelím. Zkuste být letos originální a husu proměňte v zajímavý recept! Šéfkuchař Radek Kašpárek vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou roládu se zadělávanou kedlubnou à la zelí a tvarohovými šiškami.

Máte rádi pečenou husu? Zkuste ji tentokrát zabalit jako roládu – mile vás překvapí. Prsa v roládě zůstanou šťavnatější než při pečení v celku. Navíc odpadne problém s porcováním a obíráním kostí.

Jestli si ale husí hody bez okusování kostí neumíte představit, stehna upečte zvlášť. Šéfkuchař Radek Kašpárek nás přesvědčil, že vykostit husu je hračka. Podle jeho podrobného návodu a triků to hravě zvládnete i vy!

Triky šéfkuchaře Radka Kašpárka

  • Den předem husu nasolte a hrubší sůl vmasírujte do kůže a masa, aby byla křehčí.
  • Pečte ji při nižší teplotě, a jestli nemáte čas, klidně ji předpečte den předem a pak jen dopečte.
  • Za ochutnání stojí i kedlubnové zelí, které si lze také připravit dopředu, a tvarohové šišky. Celý recept krok za krokem najdete níže.

Tip redakce Apetitu

Další lahůdky od Radka Kašpárka můžete ochutnat v jeho michelinskou hvězdou oceněné restauraci Field. Na televizních obrazovkách ho můžete vidět jako moderátora pořadů MasterChef Česko a Souboj na talíři.

Zdroj info: Radek Kašpárek

Související články

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč