Tradičním svatomartinským jídlem je pečená husa, která se podává s knedlíky a zelím. Zkuste být letos originální a husu proměňte v zajímavý recept! Šéfkuchař Radek Kašpárek vás krok za krokem naučí vykostit husu a připravit z ní skvělou roládu se zadělávanou kedlubnou à la zelí a tvarohovými šiškami.
Máte rádi pečenou husu? Zkuste ji tentokrát zabalit jako roládu – mile vás překvapí. Prsa v roládě zůstanou šťavnatější než při pečení v celku. Navíc odpadne problém s porcováním a obíráním kostí.
Jestli si ale husí hody bez okusování kostí neumíte představit, stehna upečte zvlášť. Šéfkuchař Radek Kašpárek nás přesvědčil, že vykostit husu je hračka. Podle jeho podrobného návodu a triků to hravě zvládnete i vy!
Triky šéfkuchaře Radka Kašpárka
- Den předem husu nasolte a hrubší sůl vmasírujte do kůže a masa, aby byla křehčí.
- Pečte ji při nižší teplotě, a jestli nemáte čas, klidně ji předpečte den předem a pak jen dopečte.
- Za ochutnání stojí i kedlubnové zelí, které si lze také připravit dopředu, a tvarohové šišky. Celý recept krok za krokem najdete níže.
Tip redakce Apetitu
Další lahůdky od Radka Kašpárka můžete ochutnat v jeho michelinskou hvězdou oceněné restauraci Field. Na televizních obrazovkách ho můžete vidět jako moderátora pořadů MasterChef Česko a Souboj na talíři.
Zdroj info: Radek Kašpárek