Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na nákup mořských ryb

Jak na nákup mořských ryb

Ať už nakupujete v malém obchodě nebo supermarketu, důležité je, zda má velký obrat. Ten je totiž jakousi pojistkou čerstvosti. V obchodě nebo poblíž prodejního pultu by to mělo vonět mořem, ne rybinou nebo nakysle.
28. 8. 2008 | Autor: redakce Apetitu

Ryby by měly být skladovány na ledu nebo důkladně chlazené.

Pokud jsou ryby celé, zaměřte se na jejich oči. Vypadají-li, jako by byla ryba živá, bude dobrý i zbytek ryby.
Maso čerstvých ryb vypadá vlhce a zářivě, ne kalně, a má rovnoměrné zbarvení. Na omak je pevné, ne houbovité. Je-li to možné, požádejte prodavače, aby maso stiskl mezi prsty, abyste mohli posoudit jeho texturu.

REKLAMA

Přidat komentář