0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý opečený tuňák

Bramborový salát
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Křupavý opečený tuňák

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1081 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 167 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka z konzervy, která poslouží jako dokonalá večeře, když nemáte času na zbyt. 

Suroviny

olej 2 PL
cibule 2 ks
nasekaná
brambory 750 g
nové, uvařené
kari pasta 2 PL
tuňák (konzerva) 2 g
koriandr čerstvý 2 hrsti
čerstvý, nasekaný

Postup

1
Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Minutku na něm smažte cibuli. Přidejte vařené nové brambory a kari pastu. Prohřívejte a brambory při tom trochu pomačkejte.
2

Přimíchejte tuňáka a několik minut opékejte, dokud se nevytvoří krustička. Zamíchejte a opatrně opékejte ještě několik minut, aby se směs stala znovu krásně křupavou. Pak už jen přimíchejte koriandr a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Zasadila jsem spoustu koriandru a teď nevím co s ním. Doporučuji tuto bylinu do truhlíku pro každého, semínka vzejdou z pytlíku všechna a velice rychle (opravdu to zvládne každý a není třeba se o rostlinky nějak více starat). Při prvním protrhávání jsem tedy hrst použila do "křupavého opečeného tuňáka" a velice se povedlo. Dělala jsem poloviční množství jen pro sebe s přítelem, tuňáka jsem neslila (bylo mi té šťávy škoda) a byla jsem moc pochválena, že je to dobré. Vřele doporučuji, je to trochu nezvyklá chuť, řekla bych, že patří s tím kari k indické kuchyni, ale každá obměna jídelníčku je jen k dobrému. Tak dobrou chuť.

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.14

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč