Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý opečený tuňák
Bramborový salát
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Křupavý opečený tuňák

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1081 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 167 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka z konzervy, která poslouží jako dokonalá večeře, když nemáte času na zbyt. 

Suroviny

olej 2 PL
nasekaná
nové, uvařené
tuňák (konzerva) 2 g
koriandr čerstvý 2 hrsti
čerstvý, nasekaný

Postup

1
Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Minutku na něm smažte cibuli. Přidejte vařené nové brambory a kari pastu. Prohřívejte a brambory při tom trochu pomačkejte.
2

Přimíchejte tuňáka a několik minut opékejte, dokud se nevytvoří krustička. Zamíchejte a opatrně opékejte ještě několik minut, aby se směs stala znovu krásně křupavou. Pak už jen přimíchejte koriandr a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:07
Recept se nachází v č.6/05, str.14
25.06.2006 14:25
Zasadila jsem spoustu koriandru a teď nevím co s ním. Doporučuji tuto bylinu do truhlíku pro každého, semínka vzejdou z pytlíku všechna a velice rychle (opravdu to zvládne každý a není třeba se o rostlinky nějak více starat). Při prvním protrhávání jsem tedy hrst použila do "křupavého opečeného tuňáka" a velice se povedlo. Dělala jsem poloviční množství jen pro sebe s přítelem, tuňáka jsem neslila (bylo mi té šťávy škoda) a byla jsem moc pochválena, že je to dobré. Vřele doporučuji, je to trochu nezvyklá chuť, řekla bych, že patří s tím kari k indické kuchyni, ale každá obměna jídelníčku je jen k dobrému. Tak dobrou chuť.

Apetit magazín