0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavý opečený tuňák

Bramborový salát
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Křupavý opečený tuňák

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1081 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 167 g
Tuky 34 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka z konzervy, která poslouží jako dokonalá večeře, když nemáte času na zbyt. 

Suroviny

olej 2 PL
cibule 2 ks
nasekaná
brambory 750 g
nové, uvařené
kari pasta 2 PL
tuňák (konzerva) 2 g
koriandr čerstvý 2 hrsti
čerstvý, nasekaný

Postup

1
Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Minutku na něm smažte cibuli. Přidejte vařené nové brambory a kari pastu. Prohřívejte a brambory při tom trochu pomačkejte.
2

Přimíchejte tuňáka a několik minut opékejte, dokud se nevytvoří krustička. Zamíchejte a opatrně opékejte ještě několik minut, aby se směs stala znovu krásně křupavou. Pak už jen přimíchejte koriandr a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Zasadila jsem spoustu koriandru a teď nevím co s ním. Doporučuji tuto bylinu do truhlíku pro každého, semínka vzejdou z pytlíku všechna a velice rychle (opravdu to zvládne každý a není třeba se o rostlinky nějak více starat). Při prvním protrhávání jsem tedy hrst použila do "křupavého opečeného tuňáka" a velice se povedlo. Dělala jsem poloviční množství jen pro sebe s přítelem, tuňáka jsem neslila (bylo mi té šťávy škoda) a byla jsem moc pochválena, že je to dobré. Vřele doporučuji, je to trochu nezvyklá chuť, řekla bych, že patří s tím kari k indické kuchyni, ale každá obměna jídelníčku je jen k dobrému. Tak dobrou chuť.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit