Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5885 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 0 g
Tuky 566 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pstruh patří k nejlahodnějším a nejkvalitnějším rybám z našich potoků a řek!

Suroviny

pstruh 4 ks
rostlinný olej 2 PL
jemný
tenké
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1
Rybu očistěte, vykuchejte, důkladně osušte a dejte stranou. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a do křupava na něm opečte plátky slaniny.
2
Položte je na kuchyňský papír, a než se přebytečný tuk vsákne, na pánvi osmahněte ryby – buď vcelku, nebo je naporcujte na filety. Hotová ryba má pevné, bělavé maso a osmahlou kůži; u filetů to trvá ještě kratší dobu než u celé ryby. Osolte, opepřete a podávejte se slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.06.2010 19:03
Tento recept jsem dnes vyzkoušela a doporučuji ho všem, kteří mají rádi jemné, a zároveň osvěžující chutě. Velice jednoduchá příprava s výborným výsledkem. Pstruh byl měkoučký, tymián a citrón mu dodali lehkou a jemnou chuť, která osvěží a skvěle naladí.
05.09.2007 08:43
Recept se nachází v č.6/06, str.60

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...