Pstruh patří k nejlahodnějším a nejkvalitnějším rybám z našich potoků a řek!
Suroviny
pstruh
4
ks
rostlinný olej
2
PL
jemný
anglická slanina
8
plátků
tenké
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1 Rybu očistěte, vykuchejte, důkladně osušte a dejte stranou. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a do křupava na něm opečte plátky slaniny.
2 Položte je na kuchyňský papír, a než se přebytečný tuk vsákne, na pánvi osmahněte ryby – buď vcelku, nebo je naporcujte na filety. Hotová ryba má pevné, bělavé maso a osmahlou kůži; u filetů to trvá ještě kratší dobu než u celé ryby. Osolte, opepřete a podávejte se slaninou.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 08:43
Apetit 6/06
Anonym
05.06.2010 19:03
Výborná jemná chuť