Kořeněný losos na čočce

Kořeněný losos na čočce

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4489 kcal
Bílkoviny 283 g
Sacharidy 489 g
Tuky 144 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si dokonalé, originální a přitom snadné jídlo. Bude stačit jenom jeden hrnec, slibujeme. 

Suroviny

kari pasta 2 PL
čočka 800 g
hotová
losos 4 ks
s kůží, každý cca 180 g
olivový olej 6 PL
citronová štáva 3 ks
špenát 4 hrsti
čerstvý
sůl
pepř

1Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte polovinu oleje na střední teplotu. Přidejte kari (pastu) a dvě minuty promíchávejte, aby se koření krásně rozvonělo. Vsypte čočku a přidejte naběračku vody. Osolte a opepřete. Prohřívejte, až čočka začne bublat, pak navrch položte kousky lososa kůží navrch a šest až osm minut prohřívejte, až bude ryba pevná – otestujte vidličkou.

2Zbylý olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Lososa vyjměte z kastrolu a dejte stranou. Zvyšte plamen, k čočce vsyp­te špenátové lístky (větší překrojte) a přidejte třetinu oleje s citronovou šťávou. Promíchejte a prohřejte, aby špenát zavadl. Čočku se špenátem rozdělte na talíře, navrch položte porci lososa a zakápněte zbylým citronovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Vynikající a snadné jídlo, rozhodně ho všem doporučuji!

Michaela Šurmanová

Ačkoliv jsem nesehnala špenát, i tak jsem si pochutnala. Rychlé jídlo, snadné na uvaření i suroviny a chutné. Skvělá lehčí večeře.

Obchod Apetit