Připravte si dokonalé, originální a přitom snadné jídlo. Bude stačit jenom jeden hrnec, slibujeme.
Suroviny
Postup
Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte polovinu oleje na střední teplotu. Přidejte kari (pastu) a dvě minuty promíchávejte, aby se koření krásně rozvonělo. Vsypte čočku a přidejte naběračku vody. Osolte a opepřete. Prohřívejte, až čočka začne bublat, pak navrch položte kousky lososa kůží navrch a šest až osm minut prohřívejte, až bude ryba pevná – otestujte vidličkou.
Zbylý olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Lososa vyjměte z kastrolu a dejte stranou. Zvyšte plamen, k čočce vsypte špenátové lístky (větší překrojte) a přidejte třetinu oleje s citronovou šťávou. Promíchejte a prohřejte, aby špenát zavadl. Čočku se špenátem rozdělte na talíře, navrch položte porci lososa a zakápněte zbylým citronovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů )
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
Komentáře