Kořeněný losos na čočce

Kořeněný losos na čočce

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4489 kcal
Bílkoviny 283 g
Cukr 489 g
Tuky 144 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Uvařeno v jednom hrnci. Originální a navíc snadné.

Suroviny

kari pasta 2 PL
čočka 800 g
hotová nebo předem uvařená, např. Bonduelle
losos 4 ks
s kůží, každý cca 180 g
olivový olej 6 PL
citronová štáva 3 ks
špenát 4 hrsti
čerstvý
sůl
pepř
1. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte polovinu oleje na střední teplotu. Přidejte kari (pastu) a dvě minuty promíchávejte, aby se koření krásně rozvonělo. Vsypte čočku a přidejte naběračku vody. Osolte a opepřete. Prohřívejte, až čočka začne bublat, pak navrch položte kousky lososa kůží navrch a šest až osm minut prohřívejte, až bude ryba pevná – otestujte vidličkou.

2. Zbylý olej prošlehejte s citronovou šťávou, osolte a opepřete. Lososa vyjměte z kastrolu a dejte stranou. Zvyšte plamen, k čočce vsyp­te špenátové lístky (větší překrojte) a přidejte třetinu oleje s citronovou šťávou. Promíchejte a prohřejte, aby špenát zavadl. Čočku se špenátem rozdělte na talíře, navrch položte porci lososa a zakápněte zbylým citronovým olejem.

Obchod Apetit