0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makrela s ostrou pomerančovou glazurou

Makrela s ostrou pomerančovou glazurou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2041 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 41 g
Tuky 146 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kůra z běžně prodávaných pomerančů bývá chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději oranžové plody v biokvalitě.

Suroviny

makrela 600 g
nebo 300-400 g filetů s kůží
sůl mořská
mouka pšeničná hladká 2 PL
paprika uzená 0.5 ČL
olivový olej 3 PL
pomeranč 1 ks
harissa 1 ČL
piniové oříšky 50 g
pražené
petrželka 2 PL

1 Pokud jste koupili celé ryby, odstraňte hlavu, ocas, ploutve, vnitřnosti a páteř. Filety osolte a obalte v mouce promíchané s paprikou. Přebytečnou mouku oklepněte a ryby položte v jedné vrstvě na tácek.

2 Pomerančovou kůru bez bílé vrstvy nakrájejte na tenké nudličky (nejlépe ji oloupete zesterem), vymačkejte šťávu a v misce promíchejte se lžící oleje a harissou.

3 V pánvi rozehřejte zbylý olej a opékejte na něm pět minut filety – nejdříve po straně s kůží a potom i z druhé strany.

4 Do pánve k rybám přilijte směs z misky a nechte bublat tak dlouho, až se trochu odpaří a bude vypadat jako sirup. Podávejte posypané piniovými oříšky a bylinkami.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit