Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nových jídel s balzamikovým octem

tousty s prosciutem a balsamicem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

I pár kapek balzamikového octa umí s jídlem zázraky. Ochutnejte našich pět nových receptů.

Balzamikový ocet (nebo také aceto balsamico) má velmi tmavou barvu a silnou intenzivní vůni a chuť. S oblibou se používá do salátových zálivek, ale báječně se od něj odpíchnou i jídla, která byste si s octem běžně nespojili, například čokoládový pohár s čerstvými jahodami.

Při výběru pozor na octy dochucené a dobarvované karamelem. Nejkvalitnější balzamikový ocet nese označení aceto balsamico tradizionale. Vyrábí se z hroznové šťávy svařené na sirup. V dřevěných sudech zraje nejméně 12 let.

5× jídlo s balzamikovým octem:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč