5 nových jídel s balzamikovým octem

sdílet:
I pár kapek balzamikového octa umí s jídlem zázraky. Ochutnejte našich pět nových receptů.

Balzamikový ocet (nebo také aceto balsamico) má velmi tmavou barvu a silnou intenzivní vůni a chuť. S oblibou se používá do salátových zálivek, ale báječně se od něj odpíchnou i jídla, která byste si s octem běžně nespojili, například čokoládový pohár s čerstvými jahodami.

Při výběru pozor na octy dochucené a dobarvované karamelem. Nejkvalitnější balzamikový ocet nese označení aceto balsamico tradizionale. Vyrábí se z hroznové šťávy svařené na sirup. V dřevěných sudech zraje nejméně 12 let.


5× jídlo s balzamikovým octem:


Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit