Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 nových jídel s balzamikovým octem

tousty s prosciutem a balsamicem
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

I pár kapek balzamikového octa umí s jídlem zázraky. Ochutnejte našich pět nových receptů.

Balzamikový ocet (nebo také aceto balsamico) má velmi tmavou barvu a silnou intenzivní vůni a chuť. S oblibou se používá do salátových zálivek, ale báječně se od něj odpíchnou i jídla, která byste si s octem běžně nespojili, například čokoládový pohár s čerstvými jahodami.

Při výběru pozor na octy dochucené a dobarvované karamelem. Nejkvalitnější balzamikový ocet nese označení aceto balsamico tradizionale. Vyrábí se z hroznové šťávy svařené na sirup. V dřevěných sudech zraje nejméně 12 let.

5× jídlo s balzamikovým octem:

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...