Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Léto ve sklenici: uvařte domácí džem

Léto ve sklenici: uvařte domácí džem

Letní sezona nabízí záplavu jiskřivých ovocných plodů. Uvařte z nich sladký džem. V zimě nebudete litovat.
19. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Ovoce podle chuti


Džem můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce. Kromě oblíbených meruněk, jahod, borůvek nebo třešní můžete na džem zpracovat například také červený meloun, višně, angrešt a další pozapomenuté plody. Jen si pohlídejte, zda ovoce želíruje více či méně. Rozhodující je obsah pektinu. Výborně samy od sebe želírují jablka a rybíz. Ostatnímu ovoci budete muset pomoci přídavkem želírovací přísady z obchodu.

Zásoby na zimu


Ještě horkým džemem plňte čistě vymyté sklenice. Ideální jsou spíše menšího objemu. Chcete-li, aby vám džem vydržel co nejdéle a nemuseli jste ho skladovat v lednici, zavařte ho (návod). Pokud se vám nechce džem složitě zavařovat, vyzkoušejte jednoduchou alternativu – sklenice okamžitě po naplnění dobře uzavřete šroubovacím víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

5x džem ze sezonního ovoce



Připravila Jana Kopřivová



REKLAMA

Přidat komentář