Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

Léto ve sklenici: uvařte domácí džem

Letní sezona nabízí záplavu jiskřivých ovocných plodů. Uvařte z nich sladký džem. V zimě nebudete litovat.
19. 7. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Ovoce podle chuti


Džem můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce. Kromě oblíbených meruněk, jahod, borůvek nebo třešní můžete na džem zpracovat například také červený meloun, višně, angrešt a další pozapomenuté plody. Jen si pohlídejte, zda ovoce želíruje více či méně. Rozhodující je obsah pektinu. Výborně samy od sebe želírují jablka a rybíz. Ostatnímu ovoci budete muset pomoci přídavkem želírovací přísady z obchodu.

 

 

Zásoby na zimu


Ještě horkým džemem plňte čistě vymyté sklenice. Ideální jsou spíše menšího objemu. Chcete-li, aby vám džem vydržel co nejdéle a nemuseli jste ho skladovat v lednici, zavařte ho (návod). Pokud se vám nechce džem složitě zavařovat, vyzkoušejte jednoduchou alternativu – sklenice okamžitě po naplnění dobře uzavřete šroubovacím víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

 

 

 

 

5x džem ze sezonního ovoce

 

 

 

 

 

Připravila Jana Kopřivová

 

 

 

 

 

 

Související

Jak na nejlepší jahodový džem

Sezóna jahod pro nás neodmyslitelně znamená přípravu sladkého džemu. Jak ale takový džem připravit, aby měl správnou...

Přidat komentář