0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto ve sklenici: uvařte domácí džem

Džem
ZDROJ: jarmoluk/pixabay.com
sdílet:
Letní sezona nabízí záplavu jiskřivých ovocných plodů. Uvařte z nich sladký džem. V zimě nebudete litovat.

Ovoce podle chuti


Džem můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce. Kromě oblíbených meruněk, jahod, borůvek nebo třešní můžete na džem zpracovat například také červený meloun, višně, angrešt a další pozapomenuté plody. Jen si pohlídejte, zda ovoce želíruje více či méně. Rozhodující je obsah pektinu. Výborně samy od sebe želírují jablka a rybíz. Ostatnímu ovoci budete muset pomoci přídavkem želírovací přísady z obchodu.

 

 

Zásoby na zimu


Ještě horkým džemem plňte čistě vymyté sklenice. Ideální jsou spíše menšího objemu. Chcete-li, aby vám džem vydržel co nejdéle a nemuseli jste ho skladovat v lednici, zavařte ho (návod). Pokud se vám nechce džem složitě zavařovat, vyzkoušejte jednoduchou alternativu – sklenice okamžitě po naplnění dobře uzavřete šroubovacím víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

 

 

 

 

5x džem ze sezonního ovoce

 

 

 

 

 

Připravila Jana Kopřivová

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč