Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto ve sklenici: uvařte domácí džem

Džem
ZDROJ: jarmoluk/pixabay.com
sdílet:
Letní sezona nabízí záplavu jiskřivých ovocných plodů. Uvařte z nich sladký džem. V zimě nebudete litovat.

Ovoce podle chuti


Džem můžete připravit prakticky z jakéhokoli ovoce. Kromě oblíbených meruněk, jahod, borůvek nebo třešní můžete na džem zpracovat například také červený meloun, višně, angrešt a další pozapomenuté plody. Jen si pohlídejte, zda ovoce želíruje více či méně. Rozhodující je obsah pektinu. Výborně samy od sebe želírují jablka a rybíz. Ostatnímu ovoci budete muset pomoci přídavkem želírovací přísady z obchodu.

 

 

Zásoby na zimu


Ještě horkým džemem plňte čistě vymyté sklenice. Ideální jsou spíše menšího objemu. Chcete-li, aby vám džem vydržel co nejdéle a nemuseli jste ho skladovat v lednici, zavařte ho (návod). Pokud se vám nechce džem složitě zavařovat, vyzkoušejte jednoduchou alternativu – sklenice okamžitě po naplnění dobře uzavřete šroubovacím víčkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

 

 

 

 

5x džem ze sezonního ovoce

 

 

 

 

 

Připravila Jana Kopřivová

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín