Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Burčák na zdraví

Burčák na zdraví

Už jste ochutnali letošní burčák? Pokud ne, máte čas až do konce listopadu, kdy končí burčáková sezona.
29. 9. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Burčák je nápoj z částečně zkvašeného vinného moštu, pokud budete pít burčák z bílých odrůd vína, je barva žlutozelená, světle žlutá nebo také zlatavá. Chutnat vám bude určitě burčák z odrůd Pálava, Chardonnay nebo Rulandské šedé. Klasický burčák se pak vyrábí většinou z raných odrůd jako Müller Thurgau, Veltlínské zelené nebo Ryzlink vlašský.

Burčák vás nejen osvěží a díky obsahu alkoholu rozveselí, ale prospěje i vašemu organismu. Je bohatým zdrojem vitaminů a minerálů, především vitaminu B. Podporuje trávení a činnost srdce. Kvalitní burčák seženete ve většině vinoték do 30. listopadu. Vyzkoušet můžete pražský Vinařský dům U Nikolajky nebo vinotéku Vypich.

Připravila Nikola Kricnerová
REKLAMA

Přidat komentář