Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4239 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 624 g
Tuky 128 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace broskví a třešní plných šťávy je naprosto neodolatelná. Dezertní víno Brachetto pochází z italského kraje Piemont a vyrábí se okolo města Asti (proslaveného i šumivým Spumante). Je spojeno i s místním folklorem, zvlášť s figurkou bodrého násosky Giovanniho. Tenhle dezert je ale opojný jen tak akorát…

Suroviny

zralé, ale pevné, oloupané
tmavé
sušenky 6 ks
mandlové sušenky lze nahradit kokosovými
dezertní, ideálně jemně pěnivého piemontského Brachetta
i přírodní
červené (ruby), příp. celé množství portského s trochou třešňového likéru
skořice 1 svitek
1 hvězdička
vanilka 1 tobolka

Postup

1
Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Broskve rozpulte, vyjměte pecku a místo ní vložte do ovoce sušenku.
2
Poloviny broskví položte do zapékací formy, do níž se pohodlně vejdou vedle sebe. Přidejte třešně; nemusíte si dělat starosti s vypeckováváním, stejně je pak budete při mlsání držet za stopku. Zalijte vínem smíchaným s cukrem, vložte aromatická koření a zhruba dvacet minut povařte v troubě. Při nízké teplotě ovoce takzvaně táhne a krásně nasákne voňavým vinným nálevem, a přitom se nerozvaří. Pobytem ve víně získají zajímavou chuť i křupavé sušenky.
3
Ovoce rozložte na talířky nebo do misek. Vinný nálev můžete ještě krátce svařit, aby zhoustl, a pak jím přelijte jednotlivé porce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 21:10
Recept se nachází v č.7/06, str.55

Apetit magazín