Broskve na víně

Broskve na víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1613 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 280 g
Tuky 14 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace broskví a třešní plných šťávy je naprosto neodolatelná. Dezertní víno Brachetto pochází z italského kraje Piemont a vyrábí se okolo města Asti (proslaveného i šumivým Spumante). Je spojeno i s místním folklorem, zvlášť s figurkou bodrého násosky Giovanniho. Tenhle dezert je ale opojný jen tak akorát…

Suroviny

broskve 3 ks
zralé, ale pevné, oloupané
třešně 0.5 kg
tmavé
6 ks
mandlové sušenky lze nahradit kokosovými
víno červené 300 ml
dezertní, ideálně jemně pěnivého piemontského Brachetta
krupicový cukr 100 g
i přírodní
víno červené 100 ml
červené (ruby), příp. celé množství portského s trochou třešňového likéru
skořice svitek
badyán 1 ks
1 hvězdička
vanilka 1 tobolka
1.  Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Broskve rozpulte, vyjměte pecku a místo ní vložte do ovoce sušenku.

2.  Poloviny broskví položte do zapékací formy, do níž se pohodlně vejdou vedle sebe. Přidejte třešně; nemusíte si dělat starosti s vypeckováváním, stejně je pak budete při mlsání držet za stopku. Zalijte vínem smíchaným s cukrem, vložte aromatická koření a zhruba dvacet minut povařte v troubě. Při nízké teplotě ovoce takzvaně táhne a krásně nasákne voňavým vinným nálevem, a přitom se nerozvaří. Pobytem ve víně získají zajímavou chuť i křupavé sušenky.

3.  Ovoce rozložte na talířky nebo do misek. Vinný nálev můžete ještě krátce svařit, aby zhoustl, a pak jím přelijte jednotlivé porce.

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit