Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí nožičky v červeném víně
Jehněčí nožičky v červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí nožičky v červeném víně

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1976 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 139 g
Tuky 82 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jako každé dušené jídlo chutnají líp druhý den – vůně a chuti se pěkně rozleží. Jehněčí nožičky jsou klihovité, takže se můžete těšit na mimořádně vláčné masíčko…

Suroviny

olivový olej 2 PL
nožičky, s kostmi, nebo plecka či kližka
větší, pokrájená
mrkev 1 ks
ošrábaná, na plátky
řapíkatý celer 1
nakrájený řapík
česnek 2 stroužky
nasekaný
plnější chuť
vývar 250 ml
může být z kostky
rajčatová passata - pyré 170 ml
přírodní
tymián 1 snítka
nebo půl lžičky sušeného
petrželka
nasekaná k posypání
sůl
pepř

Postup

1

Elektrickou troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký kastrol, který je vhodný do trouby (počítejte s tím, že nožičky do něj budete skládat vedle sebe), postavte na plotnu a rozehřejte v něm lžíci oleje. Postupně zprudka ze všech stran osmahněte kusy masa, vyjměte je a uchovejte na teple.

2

Snižte plamen, přilijte zbývající olej a osmahněte cibuli, mrkev a řapíky celeru. Opékejte asi pět minut, až zelenina změkne a začne zlátnout. Pak přidejte česnek a ještě chvíli míchejte.

3

Přilijte víno, uveďte do varu a asi tři minuty mírně vařte. Vmíchejte rajčatové pyré a vývar, znovu přiveďte k varu, osolte (pozor, každý vývar je jinak slaný!), opepřete a přidejte cukr, bobkový list, tymián a maso (obalte ho ve šťávě).

4

Kastrol přikryjte dobře těsnící pokličkou, vložte do trouby na střední mřížku a dvě hodiny pomalu duste; každou půlhodinu maso obraťte.

5

Vyjměte z trouby, podle potřeby šťávu dochuťte, posypte maso petrželkou a podávejte. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

17.02.2015 09:44

Na jehněčí jsem narazila o něco dřív než jsem potřebovala, tak jsem maso naložila na 2 dny do směsi olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Plec s kostí jsem dusila tak 2,5 hodiny a bylo prostě dokonalé:) Příloha polenta.

04.09.2007 16:59
Recept se nachází v č.2/06, str.24
29.05.2006 07:50
Kdyby to jehneci nebylo tak drahy, tak bych do toho hned sla, jenze dat za maso pro dva pet stovek...No na to bohuzel nemam
09.01.2008 14:22
Tak já použila Hovězí zadní a bylo to senzační. Hodně jsem to rozdusila (asi 3 hod.) a jak manžel hovězí nemusí, tak se oblizoval ještě další den. Mňamka

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč