Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí nožičky v červeném víně
Jehněčí nožičky v červeném víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí nožičky v červeném víně

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1976 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 139 g
Tuky 82 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak jako každé dušené jídlo chutnají líp druhý den – vůně a chuti se pěkně rozleží. Jehněčí nožičky jsou klihovité, takže se můžete těšit na mimořádně vláčné masíčko…

Suroviny

olivový olej 2 PL
nožičky, s kostmi, nebo plecka či kližka
větší, pokrájená
mrkev 1 ks
ošrábaná, na plátky
řapíkatý celer 1
nakrájený řapík
česnek 2 stroužky
nasekaný
plnější chuť
vývar 250 ml
může být z kostky
rajčatová passata - pyré 170 ml
přírodní
tymián 1 snítka
nebo půl lžičky sušeného
petrželka
nasekaná k posypání
sůl
pepř

Postup

1

Elektrickou troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký kastrol, který je vhodný do trouby (počítejte s tím, že nožičky do něj budete skládat vedle sebe), postavte na plotnu a rozehřejte v něm lžíci oleje. Postupně zprudka ze všech stran osmahněte kusy masa, vyjměte je a uchovejte na teple.

2

Snižte plamen, přilijte zbývající olej a osmahněte cibuli, mrkev a řapíky celeru. Opékejte asi pět minut, až zelenina změkne a začne zlátnout. Pak přidejte česnek a ještě chvíli míchejte.

3

Přilijte víno, uveďte do varu a asi tři minuty mírně vařte. Vmíchejte rajčatové pyré a vývar, znovu přiveďte k varu, osolte (pozor, každý vývar je jinak slaný!), opepřete a přidejte cukr, bobkový list, tymián a maso (obalte ho ve šťávě).

4

Kastrol přikryjte dobře těsnící pokličkou, vložte do trouby na střední mřížku a dvě hodiny pomalu duste; každou půlhodinu maso obraťte.

5

Vyjměte z trouby, podle potřeby šťávu dochuťte, posypte maso petrželkou a podávejte. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

17.02.2015 09:44

Na jehněčí jsem narazila o něco dřív než jsem potřebovala, tak jsem maso naložila na 2 dny do směsi olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Plec s kostí jsem dusila tak 2,5 hodiny a bylo prostě dokonalé:) Příloha polenta.

04.09.2007 16:59
Recept se nachází v č.2/06, str.24
29.05.2006 07:50
Kdyby to jehneci nebylo tak drahy, tak bych do toho hned sla, jenze dat za maso pro dva pet stovek...No na to bohuzel nemam
09.01.2008 14:22
Tak já použila Hovězí zadní a bylo to senzační. Hodně jsem to rozdusila (asi 3 hod.) a jak manžel hovězí nemusí, tak se oblizoval ještě další den. Mňamka

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...