Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak vybírat kapra

Jak vybírat kapra

Koupit kapra není před Vánocemi problém – všude stojí kádě s čerstvými rybami. Víme, jak při nákupu nesáhnout vedle.
19. 12. 2011 | Autor: redakce Apetitu

Dobré maso mívá kapr o váze do tří kil. Když si vyberete živého kapra z kádě, je jeho čerstvost zaručená. Jindy sledujte barvu žaber, prozradí vše potřebné. Čerstvé ryby mají žábry krásně rubínově červené, postupem času šednou. Kapři v kádi nesmějí být otlučení, poranění nebo přidušení. Ruce pryč dejte od kaprů, kteří plavou na boku či břichem vzhůru. Zvažujete velikost kapra? Rozhodněte se podle toho, kolik vás zasedne u štědrovečerní tabule a také kolik chodů budete podávat.

Ušetřete si práci a nechte rybu zabít a vykuchat přímo od prodejce. Maso porcujte až před samotnou kuchyňskou úpravou. Při filetování dávejte pozor, abyste neprořízli žlučový váček. Pokud se vám to přece jen povede, maso rychle omyjte pod tekoucí vodou. Chcete se vyhnout šupinám? Kupte si lysého kapra a kůži stáhněte.

Nejen ryba potřebuje kvalitní vodu. Ve vánoční soutěži na Apetitonline.cz dnes můžete vyhrát ledovcovou vodu Aqua Angels z islandského ledovce, která svou čistotou a jedinečnou chutí překoná vše, co jste dosud pili.

REKLAMA

Přidat komentář