Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 270 g
Sacharidy 0 g
Tuky 75 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilovaný kapr chutná nejlíp venku na grilu a se sklenicí piva.

Suroviny

kapr 1.5 kg
sůl
pepř
citronová štáva
z 1 citronu
bylinky
čerstvé, dle vlastního výběru
olej
lze nahradit pivem, na potírání

1 Vykuchaného kapra rozdělte na filety nebo podkovy, zakápněte citronovou šťávou, posypte pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným, a nasekanými bylinkami. Pepř do masa trochu vtlačte, aby při grilování neodpadával. Kapra můžete také zakápnout trochou piva; v tom případě však vynechte citron.

2Než se rozpálí gril, nechte maso odpočívat v misce (jednotlivé porce můžete také zabalit do alobalu). Těsně před grilováním porce kapra mírně osolte.

3Rybí maso opékejte asi dvanáct až patnáct minut po každé straně, aby zpevnilo a na povrchu lákavě zezlátlo. Občas ho potřete olejem nebo pivem. Kapra můžete péct i v alobalu – maso bude stejnoměrně propečené a zachová si dostatek šťávy, jen bude o něco méně křupavé. To ale můžete dohnat v závěrečné fázi: stačí jednotlivé balíčky otevřít a ještě chvíli je grilovat nezakryté.

4Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem a zapíjejte pivem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit