Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybírat kapra

ryba s hranolkami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Koupit kapra není před Vánocemi problém – všude stojí kádě s čerstvými rybami. Poradíme vám, jak při nákupu nesáhnout vedle.

 

Dobré maso mívá kapr o váze do tří kil. Když si vyberete živého kapra přímo v kádi, je jeho čerstvost zaručená.

  • Jindy sledujte barvu žaber, prozradí vše potřebné.
  • Čerstvé ryby mají žábry krásně rubínově červené, postupem času šednou.
  • Kapři v kádi nesmějí být otlučení, poranění nebo přidušení. Ruce pryč dejte od kaprů, kteří plavou na boku či břichem vzhůru.
  • Zvažujete velikost kapra? Rozhodněte se podle toho, kolik vás zasedne u štědrovečerní tabule a také kolik chodů budete podávat.

Ušetřete si práci a nechejte si rybu zabít a vykuchat přímo od prodejce.

  • Maso porcujte až před samotnou kuchyňskou úpravou.
  • Při filetování dávejte pozor, abyste neprořízli žlučový váček. Pokud se vám to přece jen povede, maso rychle omyjte pod tekoucí vodou.
  • Chcete se vyhnout šupinám? Kupte si lysého kapra a kůži stáhněte.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...