Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Javorový sirup nasladko i naslano

javorový sirup
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Míza z javorů je báječná nejen na lívancích nebo v jogurtu, ale také v dortech či s masem. Inspirujte se recepty Apetitu.

 

Javorový sirup nechybí v žádné americké domácnosti. Ten pravý se vyrábí z mízy javorů brzy na jaře, kdy se stromy probouzejí ze zimního spánku. Míza je v tomto období velmi sladká a hustá a jejím svařováním pak vzniká zlatavý sirup.

  • Největším světovým producentem javorového sirupu je Kanada, kde se na začátku každé sezony konají javorové slavnosti, na kterých sladký sirup doslova teče proudem.
  • Javorovým sirupem můžete nahrazovat bílý cukr, počítejte však s jeho vyšší sladivostí a poměrně výraznou chutí.
  • Při nákupu pozor na náhražky s obsahem umělých aromat a barviv – vyplatí se investovat do sirupu v biokvalitě.
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč