Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kukuřičný chléb s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Snadné cca 12 krajíců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5037 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 600 g
Tuky 219 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!

Suroviny

lze nahradit polohrubou moukou
sůl 1 ČL
vejce 3 ks
vidličkou prošlehaná
mléko 250 ml
máslo 200 g
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.

2

Vložte do trouby a pečte, dokud chléb není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:24
Recept se nachází v č.11/05, str.89

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...