Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
500
g
lze nahradit polohrubou moukou
jedlá soda
4,5
ČL
sůl
1
ČL
mouka kukuřičná
250
g
vejce
3
ks
vidličkou prošlehaná
mléko
250
ml
javorový sirup
120
ml
máslo
200
g
rozpuštěné
1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.
2 Vložte do trouby a pečte, dokud chléb není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:24
Apetit 11/05