Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut cca 12 krajíců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4969 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 587 g
Tuky 214 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
lze nahradit polohrubou moukou
jedlá soda 4.5
mletá
sůl 1 ČL
mouka kukuřičná 250 g
vejce 3 ks
vidličkou prošlehaná
250 ml
méko
javorový sirup 120 ml
máslo 200 g
rozpuštěné
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Promíchejte všechny suroviny a těsto vlijte do pekáče o rozměrech asi 25 × 20 cm.

2. Vložte do trouby a pečte, dokud chléb není zlatavý a pružný; podle výkonnosti trouby to trvá zhruba tři čtvrtě hodiny až hodinu. 

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.89

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit