Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 219 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přijdou vám kuřecí prsa moc suchá? Upečte si stehna nebo spodní čtvrtky. Šťavnatost zaručena!

Suroviny

brambory 750 g
nové, malé, rozpůlené
cibule 2 ks
malá, červená, na 1/4
česnek 1
rozdělená na stroužky
olivový olej 2 PL
javorový sirup 2 PL
hořčice 1 PL
vrchovatá, křemžská
paprika 1 ks
velká, červená, bez semínek, na kousky
cuketa 2 ks
velké , podélně rozpůlené, na silné plátky
tymián
několik snítek čerstvého
kuřecí čtvrtky 4 ks
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě dvou stroužků promíchejte v pekáči s polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte čtvrt hodiny.

2. Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.

3. Papriku, cukety a tymián vmíchejte do brambor, navrch položte kuřecí čtvrtky a důkladně je potřete ochuceným sirupem. Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká. Podávejte s lístky rokety nebo se zelenými fazolkami.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit