Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

4/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 219 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přijdou vám kuřecí prsa moc suchá? Upečte si stehna nebo spodní čtvrtky. Šťavnatost zaručena!

Suroviny

nové, malé, rozpůlené
malá, červená, na 1/4
rozdělená na stroužky
olivový olej 2 PL
hořčice 1 PL
vrchovatá, křemžská
velká, červená, bez semínek, na kousky
velké , podélně rozpůlené, na silné plátky
tymián
několik snítek čerstvého
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě dvou stroužků promíchejte v pekáči s polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte čtvrt hodiny.

2. Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.

3. Papriku, cukety a tymián vmíchejte do brambor, navrch položte kuřecí čtvrtky a důkladně je potřete ochuceným sirupem. Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká. Podávejte s lístky rokety nebo se zelenými fazolkami.

Apetit magazín