Přijdou vám kuřecí prsa moc suchá? Upečte si stehna nebo spodní čtvrtky. Šťavnatost zaručena!
Suroviny
brambory
750
g
nové, malé, rozpůlené
cibule
2
ks
malá, červená, na 1/4
česnek
1
rozdělená na stroužky
olivový olej
2
PL
javorový sirup
2
PL
hořčice
1
PL
vrchovatá, křemžská
paprika
1
ks
velká, červená, bez semínek, na kousky
cuketa
2
ks
velké , podélně rozpůlené, na silné plátky
tymián
několik snítek čerstvého
kuřecí čtvrtky
4
ks
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě dvou stroužků promíchejte v pekáči s polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte čtvrt hodiny.
2. Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.
3. Papriku, cukety a tymián vmíchejte do brambor, navrch položte kuřecí čtvrtky a důkladně je potřete ochuceným sirupem. Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká. Podávejte s lístky rokety nebo se zelenými fazolkami.
2. Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.
3. Papriku, cukety a tymián vmíchejte do brambor, navrch položte kuřecí čtvrtky a důkladně je potřete ochuceným sirupem. Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká. Podávejte s lístky rokety nebo se zelenými fazolkami.