0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

3.9 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 219 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Přijdou vám kuřecí prsa moc suchá? Upečte si stehna nebo spodní čtvrtky. Šťavnatost zaručena!

Suroviny

brambory 750 g
nové, malé, rozpůlené
cibule 2 ks
malá, červená, na 1/4
česnek 1
rozdělená na stroužky
olivový olej 2 PL
javorový sirup 2 PL
hořčice 1 PL
vrchovatá, křemžská
paprika 1 ks
velká, červená, bez semínek, na kousky
cuketa 2 ks
velké , podélně rozpůlené, na silné plátky
tymián
několik snítek čerstvého
kuřecí čtvrtky 4 ks
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě dvou stroužků promíchejte v pekáči s polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte čtvrt hodiny.

2. Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.

3. Papriku, cukety a tymián vmíchejte do brambor, navrch položte kuřecí čtvrtky a důkladně je potřete ochuceným sirupem. Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká. Podávejte s lístky rokety nebo se zelenými fazolkami.

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit