0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Javorový sirup nasladko i naslano

javorový sirup
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Míza z javorů je báječná nejen na lívancích nebo v jogurtu, ale také v dortech či s masem. Inspirujte se recepty Apetitu.

 

Javorový sirup nechybí v žádné americké domácnosti. Ten pravý se vyrábí z mízy javorů brzy na jaře, kdy se stromy probouzejí ze zimního spánku. Míza je v tomto období velmi sladká a hustá a jejím svařováním pak vzniká zlatavý sirup. Jeho největším světovým producentem je Kanada, kde se na začátku každé sezony konají javorové slavnosti, na kterých sladký sirup doslova teče proudem.

Javorovým sirupem můžete nahrazovat bílý cukr, počítejte však s jeho vyšší sladivostí a poměrně výraznou chutí. Při nákupu pozor na náhražky s obsahem umělých aromat a barviv – vyplatí se investovat do sirupu v biokvalitě.

V lednovém Apetitu najdete recepty na sladká i slaná jídla s javorovým sirupem. Upekli jsme pro vás minibábovičky se skořicí a jablky, na víkend vláčný dort s ořechy anebo dokonalou vepřovou plec pečenou v javorovém sirupu a tymiánu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit