Pečená žebírka v javorové marinádě

Pečená žebírka v javorové marinádě

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 650 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 153 g
Tuky 2 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka – výsledná chuť bude lahodně nevšední.

Suroviny

1.5 kg
vepřová žebírka lze nahradit uzenými, nasekané na menší kousky
Na zálivku
javorový sirup 150 g
chilli omáčka 100 ml
sladká nebo pikantní, podle chutí
cibule 1 ks
nasekaná nadrobno
ocet 50 ml
nejlépe jablečný
hořčice kremžská 2 PL
lze nahradit pálivější dijonskou
2 PL
worcestrová omáčka
1. Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Pak je uložte do ledničky a nechte aspoň čtyři hodiny marinovat.

2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte půl až tři čtvrtě hodiny (uzená budou hotová dříve, asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.

Komentáře

Obchod Apetit