0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená žebírka v javorové marinádě

Pečená žebírka v javorové marinádě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená žebírka v javorové marinádě

4.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5668 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 158 g
Tuky 467 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka – výsledná chuť bude lahodně nevšední.

Suroviny

žebra 1,5 kg
vepřová, lze nahradit uzenými, nasekané na menší kousky
Na zálivku
javorový sirup 150 g
chilli omáčka 100 ml
sladká nebo pikantní, podle chutí
cibule 1 ks
nasekaná nadrobno
ocet 50 ml
nejlépe jablečný
hořčice kremžská 2 PL
lze nahradit pálivější krémžskou nebo dijonskou
worchestrová omáčka 2 PL

1 Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Pak je uložte do ledničky a nechte aspoň čtyři hodiny marinovat.

2 Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte půl až tři čtvrtě hodiny (uzená budou hotová dříve, asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč