Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená žebírka v javorové marinádě
Pečená žebírka v javorové marinádě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená žebírka v javorové marinádě

4.3/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5668 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 158 g
Tuky 467 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka – výsledná chuť bude lahodně nevšední.

Suroviny

vepřová, lze nahradit uzenými, nasekané na menší kousky
Na zálivku
sladká nebo pikantní, podle chutí
nasekaná nadrobno
ocet 50 ml
nejlépe jablečný
hořčice kremžská 2 PL
lze nahradit pálivější krémžskou nebo dijonskou
worcesterská omáčka 2 PL

Postup

1

Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Pak je uložte do ledničky a nechte aspoň čtyři hodiny marinovat.

2

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte půl až tři čtvrtě hodiny (uzená budou hotová dříve, asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:11
Recept se nachází v č.11/05, str.88
11.01.2007 15:10
vynikající!!!!