Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka – výsledná chuť bude lahodně nevšední.
Suroviny
vepřová žebra
1,5
kg
vepřová, lze nahradit uzenými, nasekané na menší kousky
Na zálivku
javorový sirup
150
g
chilli omáčka
100
ml
sladká nebo pikantní, podle chutí
cibule
1
ks
nasekaná nadrobno
ocet
50
ml
nejlépe jablečný
hořčice kremžská
2
PL
lze nahradit pálivější krémžskou nebo dijonskou
worcesterská omáčka
2
PL
Postup
1
Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Pak je uložte do ledničky a nechte aspoň čtyři hodiny marinovat.
2
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte půl až tři čtvrtě hodiny (uzená budou hotová dříve, asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.
Komentáře