Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou díky kypřicímu prášku nadýchané jako polštářky. Milují je děti i dospělí!
Suroviny
Postup
Mouku se solí a kypřicím práškem prosijte do mísy. Utvořte důlek a vlijte do něj vejce i žloutek.
Za stálého míchání začněte pomalu přilévat mléko. Až ho přilijete polovinu, přidejte rozpuštěné máslo a prošlehejte směs dohladka.
Vlijte zbylé mléko, ještě jednou prošlehejte a nechte těstíčko pár minut odpočívat.
Na rovné pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte trochu oleje. Malou naběračkou vlijte těstíčko (před smažením ho ještě jednou prošlehejte), krouživým pohybem ho rozestřete po pánvi a smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové palačinky podávejte teplé, přelité javorovým sirupem, případně máslem.
Komentáře