0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 50
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 164 g
Tuky 64 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou díky kypřicímu prášku nadýchané jako polštářky. Milují je děti i dospělí!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
lze nahradit polohrubou nebo namíchat půl na půl
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 300 ml
máslo 15 g
rozpuštěné
javorový sirup
k podávání
máslo
rozpuštěné, k podávání
rostlinný olej
na smažení palačinek

Postup

1

Mouku se solí a kypřicím práškem prosijte do mísy. Utvořte důlek a vlijte do něj vejce i žloutek.

2

Za stálého míchání začněte pomalu přilévat mléko. Až ho přilijete polovinu, přidejte rozpuštěné máslo a prošlehejte směs dohladka.

3

Vlijte zbylé mléko, ještě jednou prošlehejte a nechte těstíčko pár minut odpočívat.

4

Na rovné pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte trochu oleje. Malou naběračkou vlijte těstíčko (před smažením ho ještě jednou prošlehejte), krouživým pohybem ho rozestřete po pánvi a smažte po obou stranách dozlatova.

5

Hotové palačinky podávejte teplé, přelité javorovým sirupem, případně máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.87

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč