Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Palačinky s javorovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 53
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 164 g
Tuky 64 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou díky kypřicímu prášku nadýchané jako polštářky. Milují je děti i dospělí!

Suroviny

lze nahradit polohrubou nebo namíchat půl na půl
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko 300 ml
rozpuštěné
k podávání
rozpuštěné, k podávání
rostlinný olej
na smažení palačinek

Postup

1

Mouku se solí a kypřicím práškem prosijte do mísy. Utvořte důlek a vlijte do něj vejce i žloutek.

2

Za stálého míchání začněte pomalu přilévat mléko. Až ho přilijete polovinu, přidejte rozpuštěné máslo a prošlehejte směs dohladka.

3

Vlijte zbylé mléko, ještě jednou prošlehejte a nechte těstíčko pár minut odpočívat.

4

Na rovné pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte trochu oleje. Malou naběračkou vlijte těstíčko (před smažením ho ještě jednou prošlehejte), krouživým pohybem ho rozestřete po pánvi a smažte po obou stranách dozlatova.

5

Hotové palačinky podávejte teplé, přelité javorovým sirupem, případně máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:59
Recept se nachází v č.11/05, str.87

Apetit magazín