Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Co pít k... salátu, pórku, pažitce

Co pít k... salátu, pórku, pažitce

Vychutnejte si svěží zeleninu se stejně svěžím vínem, které podpoří její chuť.
25. 6. 2013 | Autor: redakce Apetitu

HLÁVKOVÝ SALÁT: SUCHÉ BÍLÉ VÍNO


Pokud si dáte hlávkový salát jen se zálivkou, otevřete si k němu jakékoli suché bílé víno. Doplníte-li salát například lososem, sáhněte po chardonnay; když to bude kozí sýr, otevřete si sauvignon blanc.

PAŽITKA: RAKOUSKÉ BÍLÉ


Výrazná, kořenitá chuť pažitky nejlépe vynikne v pomazánkách: vajíčkové, tvarohové, ředkvičkové. Na čerstvém chlebu s křupavými kůrkami a se sklenkou veltlínského zeleného z Rakouska chutnají skvěle.

PÓREK: CHARDONNAY I TRAMÍN


Pokud si pórek vychutnáte v krémové polévce, dejte si poté plnější bílé víno typu chardonnay. Kořenitějším asijským jídlům bude slušet ryzlink rýnský, tramín nebo chenin blanc.

ČEKANKA: VELTLÍN NEBO SOAVE


Ke studenému lehkému salátu z křehkých a mírně nahořklých listů čekanky bude ideální volbou veltlínské zelené, rulandské šedé či italské soave.

REKLAMA

Přidat komentář