Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vařte jako šéfkuchař: thajská polévka tom kha

Vařte jako šéfkuchař: thajská polévka tom kha

Sladkokyselá pikantní tom kha patří k nejoblíbenějším thajským polévkám. Prohřeje, zasytí, uspokojí chuť na sladké i slané, kyselé i pikantní.
30. 8. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Uvařte si aromatickou thajskou polévku tom kha, jak ji připravují kuchaři v pražské restauraci Café Buddha Balbínova. Svoji bohatou chuť získá z typických thajských surovin: kokosového mléka, citronové trávy, čerstvého galangalu, limetové šťávy, chilli papriček a zeleného koriandru.

Polévka tom kha



Ingredience:


  • 1 l kokosového mléka
  • 250 g kuřecích prsíček
  • 150 g krevet dle chuti
  • 5 stonků citronové trávy
  • 1 velký kořen galangalu
  • 10 ks kafrového listu, tzv. lemon leaf
  • menší svazek čerstvého koriandru
  • 2–5 chilli papriček (množství uzpůsobte své chuti)
  • 2 limety
  • 250 g hub (hlíva ústřičná, žampion, šiitake)
  • 250 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 3–5 stonků thajského koriandru pak chi farang

Na dochucení:
  • sůl nebo rybí omáčka, cukr

Příprava:

V hrnci přiveďte k varu kokosové mléko. Povařte a nechte zpěnit, až mléko lehce zhoustne. Ztlumte plamen a přidejte kuřecí maso nakrájené na nudličky. Po 5 minutách přidejte asijské bylinky nakrájené najemno či nahrubo podle chuti. Polévku nechte lehce probublávat. Pokud je příliš hustá, nařeďte ji vývarem. Dochuťte ji cukrem, rybí omáčkou a limetovou šťávou. Nakonec v polévce krátce povařte houby a ihned podávejte.

Něco navíc


  • Většinu ingrediencí koupíte u asijských prodejců nebo ve specializovaných prodejnách. Zapátrejte ve svém okolí.
  • Polévku se můžete naučit na kurzu thajské kuchyně, který se koná 6. října od 17 hodin v Café Buddha Balbínova. Zaplatíte za něj 2399 Kč.
REKLAMA

Přidat komentář