Polévka tom kha kai – superrychlá a superjednoduchá „kuřecí polévka s galangalem“ – jak zní překlad názvu této polévky. Množství chilli papričky v receptu upravte podle toho, jak chcete mít pokrm pikantní, kyselost dotáhněte limetovou šťávou.
Suroviny
Postup
Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr nasekejte nahrubo.
Citronovou trávu položte na prkénko, chytněte za slabší konec a naklepejte po celé délce rukojetí nože. Poté ji nakrájejte na větší kusy.
Vývar přiveďte k varu, vhoďte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vařte zhruba 4 minuty a vmíchejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.