0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka tom kha kai

Polévka tom kha kai
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Polévka tom kha kai

4.5 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 567 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 85 g
Tuky 5 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlá a superjednoduchá „kuřecí polévka s galangalem“ – jak zní překlad názvu této polévky. Chilli papričku přidejte podle toho, jak chcete mít pokrm pikantní, kyselost dotáhněte limetovou šťávou.

Suroviny

kuřecí prsa 100 g
galangal 3 cm
chilli paprička 1 ks
červená
koriandr 1 hrst
citronová tráva 1 ks
vývar kuřecí 200 ml
listy kafirové limety 3 ks
kokosové mléko 200 ml
třtinový cukr 3 ČL
palmový cukr 0.5 ČL
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva
z jedné limety

Postup

1

Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr nasekejte nahrubo.

krájení masa

2

Citronovou trávu položte na prkénko, chytněte za slabší konec a naklepejte po celé délce rukojetí nože. Poté ji nakrájejte na větší kusy.

jak na citronovou trávu

3

Vývar přiveďte k varu, vhoďte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vařte zhruba 4 minuty a vmíchejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.

dokončení polévky

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit