Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka tom kha kai

Superrychlá a superjednoduchá „kuřecí polévka s galangalem“ – jak zní překlad názvu této polévky. Chilli papričku přidejte podle toho, jak chcete mít pokrm pikantní, kyselost dotáhněte limetovou šťávou.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Thajská

Ingredience

    • 100 g kuřecích prsou
    • zhruba 3cm kousek galangalu
    • 1 červená chilli paprička
    • malá hrst čerstvého koriandru
    • 1 stonek citronové trávy
    • 200 ml kuřecího vývaru
    • 3 listy kafrové limety
    • 200 ml kokosového mléka
    • 3 lžičky třtinového cukru
    • 1/2 lžičky palmového cukru
    • 2 lžíce rybí omáčky
    • šťáva z 1 limety

     

Příprava jídla

1 Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr nasekejte nahrubo.

2 Citronovou trávu položte na prkénko, chytněte za slabší konec a naklepejte po celé délce rukojetí nože. Poté ji nakrájejte na větší kusy.

3 Vývar přiveďte k varu, vhoďte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vařte zhruba 4 minuty a vmíchejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.

Základ thajské kuchyně

Ingredience, bez kterých se neobejdete

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základ thajské kuchyně

Letní rolky s krevetami

Smažené nudle pad thai

Přidat komentář