Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka tom kha kai
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 31
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 567 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 85 g
Tuky 5 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka tom kha kai – superrychlá a superjednoduchá „kuřecí polévka s galangalem“ – jak zní překlad názvu této polévky. Množství chilli papričky v receptu upravte podle toho, jak chcete mít pokrm pikantní, kyselost dotáhněte limetovou šťávou.

Související recepty

Suroviny

galangal 3 cm
červená
koriandr čerstvý 1 hrst
citronová tráva 1 ks
vývar kuřecí 200 ml
listy kafirové limety 3 ks
třtinový cukr 3 ČL
palmový cukr ½ ČL
rybí omáčka 2 PL
limetová šťáva
z jedné limety

Postup

1

Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr nasekejte nahrubo.

krájení masa

2

Citronovou trávu položte na prkénko, chytněte za slabší konec a naklepejte po celé délce rukojetí nože. Poté ji nakrájejte na větší kusy.

jak na citronovou trávu

3

Vývar přiveďte k varu, vhoďte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vařte zhruba 4 minuty a vmíchejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.

dokončení polévky

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...