Superrychlá a superjednoduchá „kuřecí polévka s galangalem“ – jak zní překlad názvu této polévky. Chilli papričku přidejte podle toho, jak chcete mít pokrm pikantní, kyselost dotáhněte limetovou šťávou.
Suroviny
kuřecí prsa
100
g
galangal
3
cm
chilli paprička
1
ks
červená
koriandr čerstvý
1
hrst
citronová tráva
1
ks
vývar kuřecí
200
ml
listy kafirové limety
3
ks
kokosové mléko
200
ml
třtinový cukr
3
ČL
palmový cukr
½
ČL
rybí omáčka
2
PL
limetová šťáva
z jedné limety
Postup
1
Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr nasekejte nahrubo.
2
Citronovou trávu položte na prkénko, chytněte za slabší konec a naklepejte po celé délce rukojetí nože. Poté ji nakrájejte na větší kusy.
3
Vývar přiveďte k varu, vhoďte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vařte zhruba 4 minuty a vmíchejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.