Thajská nudlová ranní polévka

Thajská nudlová ranní polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1103 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 177 g
Tuky 3 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Thajskou ranní polévku jezte zásadně za úsvitu, výhradně k snídani, nikdy ji nevařte do zásoby ani neohřívejte. A hlavně: nepleťte si ji s polévkou polední a odpolední!

Suroviny

okurka 1 ks
neoloupaná
jarní cibulka 5 ks
řapíkatý celer 1 svazek
česnek 3 stroužky
upravte dle chuti, použít můžete i větší množství
rajčata 3 ks
pevnější
cibule 3 ks
střední
mrkev 3 ks
větší
olej
na osmahnutí cibule
vývar zeleninový 1 kostka
nudle rýžové 1 bal
skleněné nudle tenké
krevety 250 g
malé mražené
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Očištěnou a opláchnutou zeleninu nakrájejte na silnější šikmé špalíčky. Oloupanou cibuli rozkrojte na osminky a ty rozdělte na jednotlivé vrstvy. Stroužky česneku v hmoždíři dobře rozmělněte.

2

V hrnci o obsahu 2 litry uveďte do varu vodu, v níž rozpustíte kostku zeleninového vývaru. Vsypte krevety a vařte asi 10 minut. Nudle namočte do teplé vody. Plátky cibule rovněž rozmělněte v hmoždíři, pak je osmahněte na oleji dozlatova. K vařící se polévce přidejte zbylou zeleninu kromě rajčat.

3

Vařte nanejvýš čtvrthodinku, na posledních 5 minut varu přidejte nakrájená rajčata, česnek a zkaramelizovanou cibuli. Zelenina musí zůstat barevná, nerozvařená.

4

Polévku dochuťte a vložte do ní překrájené nudle. Prohřejte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Jen jsem polevku varil asi o 8 minut dele nez je v receptu a je to ok.. A urcite by neuskodilo pridat nejake palive koreni..

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Tipy redakce

Zažijte party s lahůdkami od moře

Ne každý se letos vydává k moři, proto možná nastal čas přiblížit si Středomoří s pomocí typických chutí. Co takhle připravit si lahodné přímořské pokrmy u vás doma? Pojďme se společně podívat na jednoduché pokrmy, které vás během...

Obchod Apetit