Thajskou ranní polévku jezte zásadně za úsvitu, výhradně k snídani, nikdy ji nevařte do zásoby ani neohřívejte. A hlavně: nepleťte si ji s polévkou polední a odpolední!
Suroviny
Postup
Očištěnou a opláchnutou zeleninu nakrájejte na silnější šikmé špalíčky. Oloupanou cibuli rozkrojte na osminky a ty rozdělte na jednotlivé vrstvy. Stroužky česneku v hmoždíři dobře rozmělněte.
V hrnci o obsahu 2 litry uveďte do varu vodu, v níž rozpustíte kostku zeleninového vývaru. Vsypte krevety a vařte asi 10 minut. Nudle namočte do teplé vody. Plátky cibule rovněž rozmělněte v hmoždíři, pak je osmahněte na oleji dozlatova. K vařící se polévce přidejte zbylou zeleninu kromě rajčat.
Vařte nanejvýš čtvrthodinku, na posledních 5 minut varu přidejte nakrájená rajčata, česnek a zkaramelizovanou cibuli. Zelenina musí zůstat barevná, nerozvařená.
Polévku dochuťte a vložte do ní překrájené nudle. Prohřejte a ihned podávejte.
Komentáře