Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajská nudlová ranní polévka

Thajská nudlová ranní polévka

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1103 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 177 g
Tuky 3 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Thajskou ranní polévku jezte zásadně za úsvitu, výhradně k snídani, nikdy ji nevařte do zásoby ani neohřívejte. A hlavně: nepleťte si ji s polévkou polední a odpolední!

Suroviny

neoloupaná
jarní cibulka 5 ks
řapíkatý celer 1 svazek
česnek 3 stroužky
upravte dle chuti, použít můžete i větší množství
pevnější
střední
mrkev 3 ks
větší
olej
na osmahnutí cibule
vývar zeleninový 1 kostka
nudle rýžové 1 bal
skleněné nudle tenké
krevety 250 g
malé mražené
sójová omáčka 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Očištěnou a opláchnutou zeleninu nakrájejte na silnější šikmé špalíčky. Oloupanou cibuli rozkrojte na osminky a ty rozdělte na jednotlivé vrstvy. Stroužky česneku v hmoždíři dobře rozmělněte.

2

V hrnci o obsahu 2 litry uveďte do varu vodu, v níž rozpustíte kostku zeleninového vývaru. Vsypte krevety a vařte asi 10 minut. Nudle namočte do teplé vody. Plátky cibule rovněž rozmělněte v hmoždíři, pak je osmahněte na oleji dozlatova. K vařící se polévce přidejte zbylou zeleninu kromě rajčat.

3

Vařte nanejvýš čtvrthodinku, na posledních 5 minut varu přidejte nakrájená rajčata, česnek a zkaramelizovanou cibuli. Zelenina musí zůstat barevná, nerozvařená.

4

Polévku dochuťte a vložte do ní překrájené nudle. Prohřejte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

01.12.2007 14:46
Jen jsem polevku varil asi o 8 minut dele nez je v receptu a je to ok.. A urcite by neuskodilo pridat nejake palive koreni..

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...