Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 svěžích letních bowlí

letní ovoce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vychutnejte si s přáteli na oslavách ovocné bowle – nejlépe ve stínu nebo večer.

 

S rumem 
Ve džbánu smíchejte: 375 ml bílého rumu, 750 ml čerstvé pomerančové šťávy, 750 ml citronové limonády, 1 na tenká kolečka pokrájenou limetu (bio, jinak by měla být oloupaná) a kostky ledu. (pro 6 osob)

S vodním melounem 
750 ml rozmixovaného melounu, 375 ml tequily, 190 ml pomerančového likéru (například Cointreau), 750 ml šťávy z růžových grepů, 120 g malin a ledové kostky smíchejte ve džbánu. Při podávání dolévejte sodovou vodou. (pro 6 osob)

Pro děti 
500 ml šťávy z růžových grepů, 3 litry citronové limonády, 1 pomeranč nakrájený na tenká kolečka (bio, jinak by měl být oloupaný), 1 salátovou okurku nakrájenou na tenká kolečka, 10 g čerstvých lístků máty a kostky ledu smíchejte ve džbánu. (pro 6 osob)

S jablečným ciderem 
Do džbánu dejte: 750 ml cideru, 750 ml citronové limonády, 375 ml jablečného džusu, 1 zelené jablko nakrájené na tenká kolečka, 250 g odstopkovaných rozpůlených jahod a ledové kostky. Pořádně zamíchejte. (pro 6 osob)

Pimm’s 
Do džbánku vložte a promíchejte: 500 ml citronové limonády, 250 ml likéru Pimm’s, 1 na tenká kolečka pokrájený pomeranč (bio, jinak ho oloupejte), 1 na tenká kolečka pokrájený citron (bio, nebo oloupaný), 10 g čerstvých mátových lístků a ledové kostky. (pro 6 osob)

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...