0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázvorová limonáda

Zázvorová limonáda

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 469 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 103 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující nápoj plný jiskřivé chuti, který povzbudí a osvěží zaroveň!

Suroviny

zázvor (čerstvý) 150 g
čerstvý, na plátky
hnědý cukr 4 PL
lze nahradit medem
citron 3 ks
voda 1 l
perlivá

Postup

1

Zázvor nastrouhejte, přelijte vařící vodou a nechte vylouhovat.

2

Citrony co nejpečlivěji omyjte a z části olupejte kůru – budete ji potřebovat na ozdobení sklenic. Šťávu vymačkejte.

3

Výluh a plátky ze zázvoru, citronovou šťávu a kůru rozdělte do čtyř sklenic, oslaďte a dolijte minerálkou. Podávejte se slámkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

závor má i dobré účinky v léčitelství, vřele doporučuji ;))

Anonym

Chtěla bych se ale zeptat,kde se takový zázvor dá sehnat.

Anonym

Dnes už snad v každém supermarketu. Jsou to takové malé, světlehnědé hlízy.

Anonym

Dnes už snad v každém supermarketu. Jsou to takové malé, světlehnědé hlízy.

Anonym

Přidávám jeden receptík na výborný zázvorový čaj- super při nachlazení a únavě: dáme vařit litr vody a až vře přidáme nastrouhaný zázvor - cca 2 čajové lžičky, pozor je dost aromatický, když se udělá silný, tak se vám někdy derou i slzy do očí :o) pak přidáme šťávu z jednoho vymačkaného citrónu, lžíci medu, 3 kusy hřebíčku a kousek skořice, svaříme asi 5 minut. slejeme - je výborný teplý i studený... "vřele i studeně" doporučuji :O)

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit