0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 26 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle báječná limonáda je přesně podle hesla ‚za málo peněz hodně muziky‘.

Suroviny

borůvky 3 hrsti
čerstvé nebo mražené
brusinkový džus 250 ml
limonáda 1 l
taková, kterou mají vaše děti rády, nebo jemně perlivá voda

1 Borůvky rozdělte do tvořítek na led, zalijte brusinkovým džusem a nechte přes noc chladit. Až se rozhodnete limonádu podávat, dejte zmrzlé borůvkové kostky do džbánu a přelijte oblíbenou limonádou.

NĚCO NAVÍC
Nezapomeňte si včas zamrazit borůvkovo-brusinkové kostky. Děti úplně omámí barva limonády i rozpouštějící se ledové kostky a uvolňující se modré borůvky. A pochopitelně fantazii se meze nekladou – kostky můžete vyrobit z citronové šťávy nebo třeba z pomerančového džusu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit