0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 26 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 5 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle báječná limonáda je přesně podle hesla ‚za málo peněz hodně muziky‘.

Suroviny

borůvky 3 hrsti
čerstvé nebo mražené
brusinkový džus 250 ml
limonáda 1 l
taková, kterou mají vaše děti rády, nebo jemně perlivá voda

1 Borůvky rozdělte do tvořítek na led, zalijte brusinkovým džusem a nechte přes noc chladit. Až se rozhodnete limonádu podávat, dejte zmrzlé borůvkové kostky do džbánu a přelijte oblíbenou limonádou.

NĚCO NAVÍC
Nezapomeňte si včas zamrazit borůvkovo-brusinkové kostky. Děti úplně omámí barva limonády i rozpouštějící se ledové kostky a uvolňující se modré borůvky. A pochopitelně fantazii se meze nekladou – kostky můžete vyrobit z citronové šťávy nebo třeba z pomerančového džusu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč