Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak sladit medem

Jak sladit medem

Chcete sladit o něco zdravěji i při vaření a pečení?
9. 3. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Chce to trochu experimentování, ale ve spoustě receptů se dá cukr vyměnit všechen za med. Začněte tím, že medem nahradíte polovinu cukru.

Při pečení berte v úvahu, že je třeba ubrat tekutiny, a to zhruba o 50 ml na použitých 250 ml medu, a na uvedené množství medu přidat půl lžičky jedlé sody. Teplotu trouby snižte o pět stupňů.

Medu můžete použít méně, než je v receptu cukru.

Odměrku, v níž se chystáte odměřovat med, vymažte rostlinným olejem, aby z ní med lépe vytekl.

REKLAMA

Přidat komentář