0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
medové placičky
ZDROJ: pexels.com
sdílet:
2.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1145 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 150 g
Tuky 37 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Národní specialitě, sladkým plackám pečeným bez tuku na pánvi, říkají Britové griddle scones. Na svých venkovských sídlech je opékali na železných pánvích; dnes si vystačí s těžkou pánvičkou s nepřilnavým povrchem a rovným dnem.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
kardamom špetka
lze nahradit skořicovým cukrem
máslo 25 g
krupicový cukr 1 PL
přírodní
vejce 1 ks
mléko 70 ml
K podávání
máslo
med

1 Mouku s práškem do pečiva a koření nasypte do mísy. Přidejte máslo a třete, aby vznikla drobenka. Přidejte cukr. Vejce s mlékem rozšlehejte v hrnku. Postupně přilévejte k mouce; nejdřív třete vařečkou a pak zpracujte rukama, abyste získali měkké, ale nelepivé těsto.

2 Na pomoučněné pracovní ploše těsto propracujte, rozdělte na tři díly a každý vyválejte na placku o výšce silnější mince. Rozřežte ji na čtvrtiny a na rozpálené pánvi nasucho postupně opékejte, až budou placky zlatavé a křupavé.

3 Podávejte s máslem a zakapané medem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit