Sejkory s medem

Sejkory s medem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1342 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 110 g
Tuky 79 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dyž sou velký bandory, tak se pečou sejkory,“ říkají horalové. Budete překvapeni, jak lahodný dezert vznikne právě z obyčejných brambor! Navíc ho můžete připravit kdykoli – většinu surovin máte nejspíš běžně doma.

Suroviny

brambory 300 g
uvařené, oloupané
mouka pšeničná hrubá 2 PL
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
moučkový cukr 1 PL
mléko PL
sůl špetka
olej
na smažení
K podávání
zakysaná smetana 380 ml
slazená
med
směs na perník
strouhaný
1. Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl spojte v těsto a pak do něj zlehka zamíchejte tuhý sníh z obou bílků. V rendlíku nebo ve fritovacím hrnci rozpalte olej.

2. Z těsta tvarujte pomocí lžíce drobné bochánky a smažte je. Podávejte s oslazenou zakysanou smetanou, posypané strouhaným perníkem a pokapané medem.

Komentáře

Anonym

To ako sa má na hotové postrúhať perník - pekárenský výrobok poliaty čokoládou? alebo ide o niečo iné?

Anonym

V obchodech prodavaji pernik primo urceny pro ozdoby hotovych dezertu. Jmenuje se to myslim primo Pernik na strouhani. A je vetsi a placatejsi nez klasicke detske perniky.

Anonym

to horalé v Krkonoších opravdu říkají, ale sejkory jsou něco opravdu jiného.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit