Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sejkory s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 116 g
Tuky 79 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dyž sou velký bandory, tak se pečou sejkory,“ říkají horalové. Budete překvapeni, jak lahodný dezert vznikne právě z obyčejných brambor! Navíc ho můžete připravit kdykoli – většinu surovin máte nejspíš běžně doma.

Suroviny

oloupané
mouka pšeničná hrubá 2 PL
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
pár lžic
sůl 1 špetka
olej
na smažení
K podávání
slazená

Postup

1

Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl spojte v těsto a pak do něj zlehka zamíchejte tuhý sníh z obou bílků. V rendlíku nebo ve fritovacím hrnci rozpalte olej.

2

Z těsta tvarujte pomocí lžíce drobné bochánky a smažte je. Podávejte s oslazenou zakysanou smetanou, posypané strouhaným perníkem a pokapané medem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

04.09.2007 17:32
Recept se nachází v č.2/06, str.41
21.09.2006 14:36
to horalé v Krkonoších opravdu říkají, ale sejkory jsou něco opravdu jiného.
20.04.2006 15:14
To ako sa má na hotové postrúhať perník - pekárenský výrobok poliaty čokoládou? alebo ide o niečo iné?
27.05.2006 19:40
V obchodech prodavaji primo tvrdy pernik na strouhani. Je vetsi a placatejsi nez klasicke detske perniky.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...