0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sejkory s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 116 g
Tuky 79 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dyž sou velký bandory, tak se pečou sejkory,“ říkají horalové. Budete překvapeni, jak lahodný dezert vznikne právě z obyčejných brambor! Navíc ho můžete připravit kdykoli – většinu surovin máte nejspíš běžně doma.

Suroviny

brambory vařené 300 g
oloupané
mouka pšeničná hrubá 2 PL
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
moučkový cukr 1 PL
mléko
pár lžic
sůl 1 špetka
olej
na smažení
K podávání
slazená
směs na perník
strouhaný

Postup

1

Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl spojte v těsto a pak do něj zlehka zamíchejte tuhý sníh z obou bílků. V rendlíku nebo ve fritovacím hrnci rozpalte olej.

2

Z těsta tvarujte pomocí lžíce drobné bochánky a smažte je. Podávejte s oslazenou zakysanou smetanou, posypané strouhaným perníkem a pokapané medem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

To ako sa má na hotové postrúhať perník - pekárenský výrobok poliaty čokoládou? alebo ide o niečo iné?

Apetit Apetit

V obchodech prodavaji primo tvrdy pernik na strouhani. Je vetsi a placatejsi nez klasicke detske perniky.

Anonym

to horalé v Krkonoších opravdu říkají, ale sejkory jsou něco opravdu jiného.

Anonym

Recept se nachází v č.2/06, str.41

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč