0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sejkory s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1351 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 116 g
Tuky 79 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Dyž sou velký bandory, tak se pečou sejkory,“ říkají horalové. Budete překvapeni, jak lahodný dezert vznikne právě z obyčejných brambor! Navíc ho můžete připravit kdykoli – většinu surovin máte nejspíš běžně doma.

Suroviny

brambory vařené 300 g
oloupané
mouka pšeničná hrubá 2 PL
vejce 2 ks
žloutky a bílky oddělené
moučkový cukr 1 PL
mléko
pár lžic
sůl 1 špetka
olej
na smažení
K podávání
zakysaná smetana 380 ml
slazená
med
směs na perník
strouhaný

Postup

1

Nastrouhané brambory, mouku, žloutky, cukr, mléko a sůl spojte v těsto a pak do něj zlehka zamíchejte tuhý sníh z obou bílků. V rendlíku nebo ve fritovacím hrnci rozpalte olej.

2

Z těsta tvarujte pomocí lžíce drobné bochánky a smažte je. Podávejte s oslazenou zakysanou smetanou, posypané strouhaným perníkem a pokapané medem.

Související články

Jak připravit skvělé bramborové těsto
  • Tipy a triky

Jak připravit skvělé bramborové těsto

Poradíme vám, jak na bramborové těsto, aby se po vašich bramborových knedlících jen zaprášilo. Správný postup má několik základních kroků.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

To ako sa má na hotové postrúhať perník - pekárenský výrobok poliaty čokoládou? alebo ide o niečo iné?

Apetit Apetit

V obchodech prodavaji primo tvrdy pernik na strouhani. Je vetsi a placatejsi nez klasicke detske perniky.

Anonym

to horalé v Krkonoších opravdu říkají, ale sejkory jsou něco opravdu jiného.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit