Kuře s citronem na medu

Kuře s citronem na medu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 39 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ingredience máte doma. Pouhých pět přísad...

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kůží, každé asi 150 g
citron 1 ks
velký
med 1 PL
škrob 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý najemno, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
sůl
pepř

1Dejte péct kuře
Gril předehřejte na nejvyšší teplotu a mírně vymastěte nízký pekáč. Prsíčka do něj položte kůží dolů, osolte, opepřete a pět minut opékejte. Mezitím odkrojte z citronu čtyři tenká kolečka.

2Navršte chutné vrstvy
Otočte prsíčka kůží nahoru a na každé položte plátek citronu. Posypte je lístky tymiánu, znovu trochu osolte, opepřete a pokapejte medem. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbytku citronu a zalijte dvěma lžícemi vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu. Vraťte pekáč pod gril a pečte ještě deset minut, dokud není maso zlatavé a propečené. Podávejte s rýží nebo bramborami a se zeleninou, například pórkem či brokolicí.

Kouzelná přísada
Jemná kukuřičná škrobová moučka je ideální ‚zahušťovadlo‘ s daleko menším kalorickým nábojem, než jaký má tradiční zásmažka z mouky a tuku. Škrob se navíc skvěle rozpouští a netvoří hrudky. Stačí jedna lžíce, rozmíchaná ve studené tekutině; přilijete do polévky či omáčky, a až tekutinu přejde var, bude náležitě zahuštěná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit