Kuře s citronem na medu

citronove kure
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kuře s citronem na medu

2.7 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 39 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ingredience máte doma. Pouhých pět přísad...

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kůží, každé asi 150 g
citron 1 ks
velký
med 1 PL
škrob 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý najemno, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
sůl
pepř

Postup

1

Dejte péct kuře
Gril předehřejte na nejvyšší teplotu a mírně vymastěte nízký pekáč. Prsíčka do něj položte kůží dolů, osolte, opepřete a pět minut opékejte. Mezitím odkrojte z citronu čtyři tenká kolečka.

2

Navršte chutné vrstvy
Otočte prsíčka kůží nahoru a na každé položte plátek citronu. Posypte je lístky tymiánu, znovu trochu osolte, opepřete a pokapejte medem. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbytku citronu a zalijte dvěma lžícemi vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu.

3

Vraťte pekáč pod gril a pečte ještě deset minut, dokud není maso zlatavé a propečené. Podávejte s rýží nebo bramborami a se zeleninou, například pórkem či brokolicí.

Kouzelná přísada
Jemná kukuřičná škrobová moučka je ideální ‚zahušťovadlo‘ s daleko menším kalorickým nábojem, než jaký má tradiční zásmažka z mouky a tuku. Škrob se navíc skvěle rozpouští a netvoří hrudky. Stačí jedna lžíce, rozmíchaná ve studené tekutině; přilijete do polévky či omáčky, a až tekutinu přejde var, bude náležitě zahuštěná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit