Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
citronove kure
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kuře s citronem na medu

2.7/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 39 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ingredience máte doma. Pouhých pět přísad...

Související recepty

Suroviny

s kůží, každé asi 150 g
velký
med 1 PL
škrob 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý najemno, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
sůl
pepř

Postup

1

Dejte péct kuře
Gril předehřejte na nejvyšší teplotu a mírně vymastěte nízký pekáč. Prsíčka do něj položte kůží dolů, osolte, opepřete a pět minut opékejte. Mezitím odkrojte z citronu čtyři tenká kolečka.

2

Navršte chutné vrstvy
Otočte prsíčka kůží nahoru a na každé položte plátek citronu. Posypte je lístky tymiánu, znovu trochu osolte, opepřete a pokapejte medem. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbytku citronu a zalijte dvěma lžícemi vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu.

3

Vraťte pekáč pod gril a pečte ještě deset minut, dokud není maso zlatavé a propečené. Podávejte s rýží nebo bramborami a se zeleninou, například pórkem či brokolicí.

Kouzelná přísada
Jemná kukuřičná škrobová moučka je ideální ‚zahušťovadlo‘ s daleko menším kalorickým nábojem, než jaký má tradiční zásmažka z mouky a tuku. Škrob se navíc skvěle rozpouští a netvoří hrudky. Stačí jedna lžíce, rozmíchaná ve studené tekutině; přilijete do polévky či omáčky, a až tekutinu přejde var, bude náležitě zahuštěná.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 21:57
Recept se nachází v č.11/04, str.11
31.08.2007 09:05
Recept se nachází také v č.1/05, str.23

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...