0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 efektních triků, jak zdobit cukroví

cokolada
ZDROJ: Maria Georgieva/Unsplash
sdílet:

Jen upéct, slepit nebo naplnit je chvályhodný počin samo o sobě. Ale pokud chcete svoje cukroví vyšperkovat, nezapomeňte na zdobení. Dekorování kousků cukroví je jako podpis na konci dopisu.
 

Poprášit cukrem nebo kakaem

Nejjednodušší, ale velmi působivé zdobení.

  • Moučkový cukr dejte do velmi jemného sítka a cukroví před podáváním poprašte. Pozor, aby potom už nezvlhlo. Čerstvý poprašek je nejefektnější těsně před servírováním.
  • Stejně můžete použít i kakaový prášek, který se víc hodí na čokoládové a kakaové cukroví.

Namáčení do čokolády

Krásně vypadají linecká srdíčka, hvězdičky, kolečka nebo pracny namočené i jen z poloviny v rozpuštěné čokoládě nebo kakaové polevě.

  • Polevu nebo čokoládu s kouskem másla rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a cukroví do ni namáčejte. 
  • Další variantou je cukroví, které umístíte na mřížku nebo pečicící papír, čokoládou polít například za pomoci lžíce

Sypání oříšky nebo kokosem

Cukroví potřete krémem či namočte do polevy a položte do namletých ořechů nebo kokosu. U slepovaných kousků můžete takto obalit třeba jen boky.

Barevný kokos

Nejlepší zábava pro děti.

  • Na barevný kokos rozpusťte v troše vody špetku práškové potravinářské barvy a kápněte ji do mikrotenového sáčku se strouhaným kokosem.
  • Protřepávejte tak dlouho, až kokos získá požadovanou barvu.

Vločky, srdíčka, perličky a další jedlé dekorace

Drobného vánočního zdobení nabízejí obchody spousty. Vyberte si podle svého vkusu.

  • Cukroví namočte nejdřív do čokoládové polevy a pak posypte barevnými kuličkami, barevným máčkem nebo na špičku naplněných krémových košíčků vtiskněte perličku či cukrovou vločku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč