Jen upéct, slepit nebo naplnit je chvályhodný počin samo o sobě. Ale pokud chcete svoje cukroví vyšperkovat, nezapomeňte na zdobení. Dekorování kousků cukroví je jako podpis na konci dopisu.
Poprášit cukrem nebo kakaem
Nejjednodušší, ale velmi působivé zdobení.
- Moučkový cukr dejte do velmi jemného sítka a cukroví před podáváním poprašte. Pozor, aby potom už nezvlhlo. Čerstvý poprašek je nejefektnější těsně před servírováním.
- Stejně můžete použít i kakaový prášek, který se víc hodí na čokoládové a kakaové cukroví.
Namáčení do čokolády
Krásně vypadají linecká srdíčka, hvězdičky, kolečka nebo pracny namočené i jen z poloviny v rozpuštěné čokoládě nebo kakaové polevě.
- Polevu nebo čokoládu s kouskem másla rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a cukroví do ni namáčejte.
- Další variantou je cukroví, které umístíte na mřížku nebo pečicící papír, čokoládou polít – například za pomoci lžíce
Sypání oříšky nebo kokosem
Cukroví potřete krémem či namočte do polevy a položte do namletých ořechů nebo kokosu. U slepovaných kousků můžete takto obalit třeba jen boky.
Barevný kokos
Nejlepší zábava pro děti.
- Na barevný kokos rozpusťte v troše vody špetku práškové potravinářské barvy a kápněte ji do mikrotenového sáčku se strouhaným kokosem.
- Protřepávejte tak dlouho, až kokos získá požadovanou barvu.
Vločky, srdíčka, perličky a další jedlé dekorace
Drobného vánočního zdobení nabízejí obchody spousty. Vyberte si podle svého vkusu.
- Cukroví namočte nejdřív do čokoládové polevy a pak posypte barevnými kuličkami, barevným máčkem nebo na špičku naplněných krémových košíčků vtiskněte perličku či cukrovou vločku.
Zdroj informací: časopis Apetit