Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steaková časomíra

Telecí steak
ZDROJ: Couleur/Pixabay
sdílet:

Ideální je upéct steak tak, jak chcete, aniž byste do masa museli říznout. (Nakrojený steak sice můžete dopéct, ale už to nebude ono.)

 

Časování níže počítá s 1,5 cm silnými plátky masa o váze 220 g. U silnějších řezů použijte dotykový test – maso jednoduše stiskněte prsty. Brzy zjistíte, jaké načasování, tedy stupeň propečenosti, vám vyhovuje nejvíc.

Propečenost Časování Na dotek
krvavý 2 minuty z každé strany hodně měkký
medium-krvavý 3 minuty z každé strany měkký
medium 4 minuty z každé strany pružný
medium-propečený 4½ minuty z každé strany pevný
propečený 5 minut z každé strany hodně pevný

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč