Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Steaková časomíra

Steaková časomíra

Ideální je upéct steak tak, jak chcete, aniž byste do masa museli říznout. (Nakrojený steak sice můžete dopéct, ale už to nebude ono.)
1. 4. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Časování níže počítá s 1,5 cm silnými plátky masa o váze 220 g. U silnějších řezů použijte dotykový test – maso jednoduše stiskněte prsty. Brzy zjistíte, jaké načasování, tedy stupeň propečenosti, vám vyhovuje nejvíc.

Propečenost Časování Na dotek krvavý 2 minuty z každé strany hodně měkký medium-krvavý 3 minuty z každé strany měkký medium 4 minuty z každé strany pružný medium-propečený 4½ minuty z každé strany pevný propečený 5 minut z každé strany hodně pevný

Související

Koriandrový steak se zeleninovým salátem

Pořádný hovězí steak plný živin a chuti není třeba zaplácnout nějakou těžkou přílohou. Úplně stačí lehký salát.
REKLAMA

Přidat komentář