Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s omáčkou z červeného vína

Steak s omáčkou z červeného vína
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steak s omáčkou z červeného vína

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1339 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 23 g
Tuky 76 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na omáčku použijte stejné víno, jakým byste steak s chutí zapíjeli.

Suroviny

á 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská 2 ČL
pepř mletý 1 PL
drcený
fazolky zelené
dušené, k podávání
salát
směs zelených listů
Na omáčku z červeného vína
vinný ocet červený 20 ml
pepř mletý 1 ČL
drcený
vývar hovězí 190 ml
horký

Postup

1

Steaky připravte podle základního receptu. Potom je sejměte z pánve a udržujte v teple.

2

Teď připravte omáčku z červeného vína: do pánve, v níž jste opékali steak, vlijte víno i ocet, vsypte pepř a na vysokém plameni minutu dvě povařte. Přilijte vývar a tři čtyři minuty povařte, aby směs nepatrně zhoustla.

3

Steak přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami a rukolou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč