Na omáčku použijte stejné víno, jakým byste steak s chutí zapíjeli.
Suroviny
hovězí roštěnec
4
plátky
á 220 g
olivový olej
na potření
sůl mořská
2
ČL
pepř mletý
1
PL
drcený
fazolky zelené
dušené, k podávání
salát
směs zelených listů
Na omáčku z červeného vína
víno červené
40
ml
vinný ocet červený
20
ml
pepř mletý
1
ČL
drcený
vývar hovězí
190
ml
horký
Postup
1
Steaky připravte podle základního receptu. Potom je sejměte z pánve a udržujte v teple.
2
Teď připravte omáčku z červeného vína: do pánve, v níž jste opékali steak, vlijte víno i ocet, vsypte pepř a na vysokém plameni minutu dvě povařte. Přilijte vývar a tři čtyři minuty povařte, aby směs nepatrně zhoustla.
3
Steak přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami a rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 11 skvělých vinných omáček, které dodají masu i rybám šmrnc(11 receptů )
- Nejlepší kombinace masa a hroznů aneb Připravte si maso na víně(23 receptů )
- Jak na ty nejlepší hovězí steaky, kterým nikdo neodolá plus tip na omáčku z výpeku(25 receptů )
- Jak na ty nejlepší hovězí steaky, kterým nikdo neodolá plus tip na omáčku z výpeku(25 receptů )