Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak se starat o nože

Jak se starat o nože
sdílet:

Nákupem to začíná, ale nekončí! Nůž vám bude dobře sloužit, jen když s ním budete správně zacházet a hezky se o něj starat.

KRÁJENÍ

Nůž patří na prkénko. V pražské brusírně Šafář radí dát přednost plastovému prkénku před dřevěným: „Spousta lidí si myslí, že když si koupí drahý nůž, ukrojí s ním všechno. Ale to je samozřejmě nesmysl, je to, jako když si koupíte sportovní auto a budete v něm chtít stěhovat skříň,“ vysvětluje Jaroslav Louda, který na našem trhu zastupuje japonské nože KAI.

MYTÍ

Na hygienu je nůž nenáročný – hned po použití ho stačí omýt pod tekoucí vodou, usušit a uložit.

SKLADOVÁNÍ

Mnohem lepší než přihrádka v šuplíku je blok nebo magnet. Nejdůležitější je, aby se nože navzájem nedotýkaly, a tím se netupily.

CO NESMÍTE

Nůž nepatří do myčky. Také byste s ním neměli píchat do brambor, které se vaří v horké vodě – horkost totiž nožům škodí. Stejně tak je neházejte bezhlavě do šuplíku, neotvírejte s nimi konzervu a nekrájejte s nimi na talíři, plechu či pracovní ploše.

Více o nožích najdete v listopadovém Apetitu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč