Jak na to: krájení dortu

sdílet:
3 tipy pro krásné a úpravné porce slavnostního dezertu

1. SPRÁVNÝ NŮŽ


Na krájení dortů se nejlépe hodí pevný, tenký, dlouhý a samozřejmě dokonale nabroušený nůž. Dort se bude lépe krájet, pokud bude opravdu dobře vychlazený.

 

2. PILUJTE


Pokud jste pro korpus zvolili jemné mechové těsto, je lepší při krájení opatrně pilovat než tlačit. Dort zůstane hezky nadýchaný.

 

 

3. OPLACHUJTE


Při krájení hotového dortu po každém řezu opláchněte nůž horkou vodou. Čisté ostří nerozmaže krém či náplň.

 

 

OCHUTNEJTE


Vanilkový dort s malinovým krémem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit